Călătoria în timp din imposibilă în posibilă! Cercetătorii au simulat o călătorie în timp într-o buclă spaţiu-timp. „Alunecări” în trecut și viitor

Să călătoreşti în timp est unul dintre marile vise ale omenirii. Mai mulți cercetători australieni de la Universitatea Queensland a reușit să simuleze o călătorie în timp cu ajutorul unui foton care s-a deplasat într-o buclă spaţiu-timp.

Ad

Până la Einstein, timpul era considerat absolut și universal, adică același pentru toți indiferent de circumstanțe. În teoria relativităţii restrânse, Einstein explică că intervalele de timp dintre două evenimente depind de modul în care evenimentele evoluează. Doi observatori care se afla în puncte cu viteze diferite nu resimt în același mod durata dintre două evenimente.

Timpul și paradoxul gemenilor

Teoria a fost exemplificata prin ceea ce s-a numit paradoxul gemenilor. Pentru doi frați gemeni care se găsesc în puncte diferite, unul pe Pământ și altul într-o navă spaţială care se deplasează cu o viteză uluitoare, timpul curge diferit. Nouă ani pentru cel care a rămas pe Pământ înseamnă un an pentru fratele care se afla în nava spaţială.

Einstein a susținut ipoteza că se poate realiza o călătorie în trecut printr-o buclă temporală, iar revenirea la punctul de plecare se face anterior datei de plecare.

Un foton care efectuează o călătorie în trecut printr-o buclă temporală se întâlnește la un moment dat cu un foton care este versiunea sa anterioară, închis în bucla temporală.

Sir Victor Goddard, o călătorie în viitor

În cartea sa, Voiaj Temporal, scriitorul J. H. Brennan povestește o întâmplare a cărui erau a fost mareşalul Goddard. În anul 1935, Goddard era inspector în cadrul armatei britanice. A fost trimis în apropiere de Edimburg, la Drem, să inspecteze un teren pe care armata dorea să construiască o pistă de aterizare.

Inspecţia a realizat-o dintr-un biplan. Ceea ce s-a întâmplat pare desprins dintr-un scenariu SF. Terenul pe care l-a inspectat era de fapt un adevărat aerodrom. Exista o pistă de aterizare, iar mecanici îmbrăcaţi în salopete albastre lucrau la întreţinerea a patru avioane garate pe pista. Cu toate că Goddard era expert în aviaţie, nu a recunoscut tipurile de avioane, modelele fiind total necunoscute. La reîntoarcerea să la Londra, Goddard a raportat ceea ce a văzut la Drem. Nu a fost crezut de superiorii săi, iar întâmplarea a fost dată uitării.

Întâmplarea face ca Goddard să revină la Drem, în timpul celui de al Doilea Război Mondial, în calitate de mareșal, pentru a inaugura aerodromul care fusese construit de curând. Goddard a povestit că nu i-a venit să creadă. Aerodromul arata exact cu cel pe care el îl survolase în anul 1935. Scriitorul Bernnan susţine că Goddard a efectuat în anul 1935, o călătorie în viitor.

Călători în trecut

În anul 1988, publicația Strânge Magazine a publicat un articol intitulat Călători în timp. Întâmplarea s-a petrecut în anul 1969, pe o șosea din Louisiana, SUA. Eroii acestei întâmplări au fost doi cercetători care se întorceau de la o conferința.

La un moment dat, în faţa mașinii lor a apărut o splendidă mașina de epoca care era parcată în extremitatea şoselei. Lângă mașina, o femeie îmbrăcată după moda anilor 40, făcea semne disperate. Cei doi au oprit mașina pentru a discuta cu femeia. Aceasta i-a rugat să o ajute pentru că i se defectase mașina. În acel moment, un alt șofer a oprit pentru a vedea ce se întâmplase.

S-au apropiat de mașina și au observat pe plăcută de înmatriculare numărul 1940. Când cei trei s-au apropiat de mașina, aceasta a dispărut, parcă s-a evaporat. Speriați și fără să înțeleagă ce se întâmpla, au alertat poliția care timp de trei ore a cercetat toată zona, în speranța ca mașina va fi găsită.

După trei ore, căutările au fost întrerupte, iar cei trei s-au deplasat la poliție unde au dat informații despre incident. Au aflat cu stupoare că în anii 40, pe plăcută de înmatriculare era scris anul de fabricaţie al mașinii. Cei trei făcuseră o călătorie în trecut.

sursa: www.efemeride.ro/calatorie-in-timp-alunecari-in-trecut-si-in-viitor/

Loc de comentat