Castravete + Varză Kale + Lămâie Lime + Frunze de Sfeclă – Sucul verde benefic pentru eliminarea toxinelor și detoxifierea ficatului

suc detoxifiere

Vital pentru buna funcționare a metabolismului, sistemului digestiv și imunitar, ficatul are nevoie de o atenție și îngrijire specială, îndeosebi, în prezent, când stilul de viață dezordonat își lasă puternic amprenta asupra organului.

Și cum primăvara este momentul perfect pentru a da startul unei cure de detoxifiere, iată câteva secrete prin care puteți ajuta organismul să elimine toxinele într-un mod rapid și sănătos. Și nu uitați! O dietă cu suc natural pentru detoxifierea ficatului se întinde pe o durată de 3 zile, consumând câte un pahar de suc înainte de fiecare masă și în locul gustărilor.

Sucul ”minune” pentru detoxifierea ficatului

Folosit pentru prima dată de către medicii chinezi , acum câteva sute de ani, în tratarea cancerului de plămâni, sucul proaspăt de sfeclă, morcovi și mere este absolut miraculos. Pe lângă energie, băutura asigură necesarul de vitamine și minerale pe parcursul întregii zile, având acțiune pe termen lung asupra sănătății.

Ingrediente (pentru 2 persoane)

– 3 morcovi mari,
– 1 sfeclă roșie medie,
– 1 măr mare,
– sucul obținut de la o jumătate de lămâie sau lime,
– ghimbir (la alegere)

Mod de preparare:

Adăugați toate ingredientele într-un blender și consumați sucul imediat, pentru a profita la maximum de proprietățile sale nutritive. În caz contrar, nutrienții vor începe să se oxideze, iar calitățile benefice vor scădea. Consumați sucul ca atare, fără a adăuga zahăr, diluându-l, eventual, cu apă plată sau filtrată. Serviți-l pe stomacul gol, înainte cu o oră de a lua micul dejun, astfel încât nutrienții să fie absorbiți în timp util prin intestinul subțire. Păstrați sucul proaspăt în căni de ceramică, email sau sticlă, și nu în recipiente din plastic, care grăbesc procesul de oxidare a nutrienților.

Efectele sucului de sfeclă roșie, morcov și măr
– Menține sănătatea organelor, îndeosebi celor expuse zilnic toxinelor (ficat și rinichi)
– Carotenii din sfeclă și morcovi mențin sănătatea inimii și a sistemului circulator, reducând nivelul colesterolului, echilibrând tensiunea și combătând bolile coronariene
– Efectele detoxifiante și vitaminele sucului de sfeclă roșie, morcov și măr ajută la eliminarea coșurilor și acneei, împiedicând totodată, apariția ridurilor
– Protejează sănătatea sistemului digestiv, apărând stomacul de ulcer și reducând riscul constipației
– Inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, ajută la scăderea în greutate și are efecte anti-inflamatorii

Sucuri naturale pentru detoxifierea ficatului

Suc de sfeclă roșie

Bogate în flavonoide și beta-caroten, atât sfecla, cât și morcovii, stimulează și îmbunătățesc funcțiile ficatului.
Aveți nevoie de:
-1 sfeclă roșie
-1 morcov
-1 lămâie curățat de coajă
– 1 legătură de pătrunjel.

Mixați toate ingredientele într-un blender, până când compoziția devine omogenă. Consumați sucul cât mai proaspăt.

Suc verde pentru detoxifiere

Aveți nevoie de:
– jumătate de castravete,
-o mână de varză kale,
-1 lime fără coajă,
-o mână de frunze de sfeclă,
-o jumătate de lămâie fără coajă.

Adăugați toate ingredientele într-un blender și mixați până când pasta devine omogenă. Suc de varză Excelent pentru detoxifierea ficatului, sucul de varză poate fi ajutat și de alte ingrediente precum țelină, sfeclă roșie, castraveți sau morcovi.

Sursa: articol relatat de topremediinaturiste.ro, foto diete-sanatoase.ro
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat