Câteva cauze spirituale ale indispozițiilor și bolilor. Dumnezeu este iubire!

Se ştie că hrana prost asimilată, incomplet digerată, lasă depozite în organele tubului digestiv. Aceste depozite fermentează şi degajă toxine, adevărate otrăvuri care afectează puritatea sângelui, buna funcţionare a organelor, gândirea şi sistemul senzorial.

Dorinţele încăpăţânate, irealizabile sau iraţionale fiindcă depăşesc posibilităţile de moment sunt, de asemenea, cauza unei stări la fel de proaste; aceste dorinţe nesatisfăcute, dacă nu sunt eliminate din suflet, creează toxine astrale foarte periculoase.

Acelaşi lucru se întâmplă cu cei care nutresc gânduri lipsite de armonie sau în contradicţie cu lumina pură a spiritului şi a conştiinţei lor superioare. Aceste toxine mentale duc la dezvoltarea paraziţilor psihici ce provoacă tulburări, dezechilibrează funcţionarea gândirii constructive şi analitice, atât de necesară omului epocii noastre.

Astfel, el devine incapabil să discearnă realul de ireal în vârtejul rapid al vieţii sale care se reînnoieşte şi în natura din jur. Cel care nutreşte gânduri egoiste, impure, limitate sau sentimente opuse legii iubirii vieţii universale, a cărei celulă vie este el însuşi, îşi predispune organele corpului său fizic şi spiritual la tulburări care pot paraliza celulele şi anumiţi centri cerebrali; atunci, funcţionarea sistemului nervos cerebral şi a sistemului magnetic al marelui simpatic este perturbată.

Toate acestea stau la baza unor cauze subtile, dar reale, care pot provoca apariţia unor indispoziţii şi boli. Dacă cineva trece printr-un necaz de ordin sentimental, îi sunt afectate vasele sanguine şi inima. Aceste tulburări în plan sentimental provin din lipsa credinţei şi din ignorarea planului divin al vieţii, prevăzut pentru toată lumea şi stabilit pentru totdeauna.

Îndoiala în triumful binelui, iritarea împotriva contradicţiilor inevitabile, dar utile, ale vieţii pot fi transformate în forţe pozitive şi constructive dacă sunt examinate cu calm şi judecată. Discipolul conştient al Şcolii Spirituale trebuie să se analizeze tot timpul, să fie atent la intuiţiile pozitive pe care le are şi să descopere dacă motivul dezechilibrului său fizic ori psihic se află în planul mental, în sentimente sau în organele digestive. Atunci trebuie să ia fără întârziere măsurile cele mai adecvate pentru restabilirea ordinii. Astăzi nu mai semănăm cu cei care eram ieri; chiar în intervalul de dimineaţă până seară se produc transformări subtile ale spiritului şi conştiinţei, de care trebuie să ţinem seama. Cauzele multor dezechilibre fizice şi boli se pot afla, de asemenea, în subconştient; acestea pot proveni din încarnările trecute, din karma.

În acest caz, trebuie să vă debarasaţi cu răbdare de această karma, prin manifestarea unei credinţe absolute în providenţă, a dragostei şi a judecăţii în toate actele voastre. De pildă, pot apărea tulburări sau boli dacă nutriţi în continuare gânduri sau sentimente ostile la adresa cuiva care a murit şi cu care nu v-aţi înţeles. Trebuie să vă împăcaţi cu acel suflet, rugându-L pe Dumnezeu să-l lumineze pentru a dobândi o conştiinţă mai elevată.

Trebuie, de asemenea, să vă gândiţi la persoana respectivă cu prietenie şi afecţiune, renunţând la orice amintire negativă. În urma unor necazuri, îngrijorări repetate sau suferinţe vederea poate avea de suferit. Dacă vă veţi plânge de această încercare la care sunteţi supuşi nu veţi face decât să vă agravaţi afecţiunea.

Dimpotrivă, trebuie să vă debarasaţi de gândurile pesimiste, să vă restabiliţi pacea interioară, să vă înălţaţi sufletul şi să reaprindeţi bucuria în inima voastră, gândindu-vă la latura pozitivă a vieţii voastre şi a vieţii în general, care este mult mai puternică, mai durabilă şi mai incitantă decât toate contradicţiile trecătoare.

Învăţaţi să priviţi astfel viaţa şi bucuraţi-vă în orice moment că beneficiaţi de ea! 56 Durerile de cap pot fi cauzate de contradicţii în gânduri, aşa cum anumite boli de piept sunt provocate de lipsa de armonie a sentimentelor. Neconcordanţa dintre fapte şi ceea ce este bine duce la apariţia unei greutăţi în stomac.

În general, gândurile şi sentimentele negative slăbesc energiile vitale ale corpului, care devine atunci vulnerabil la boli. Conform legii naturii, pentru a învinge atacul bolilor trebuie întărite vibraţiile mentale printr-un spirit din ce în ce mai luminat şi printr-o credinţă profundă şi totală în sursa veşnică a vieţii.

Contează, de asemenea, să se menţină un permanent contact cu binele şi să se profite de toate ocaziile pentru ameliorarea interioară şi fizică. În ciuda ştiinţei medicale, bolile umane se înmulţesc fără încetare. Până când va dura această stare dezastruoasă? Până ce conştiinţa se va deştepta şi omul va înţelege că trebuie să se dedice cu sinceritate descoperirii şi respectării fidele a legilor vieţii reale.

Tulburări adesea grave sunt provocate de lipsa iubirii şi a recunoştinţei faţă de hrana de care beneficiem în fiecare zi şi prin ignorarea sau nerespectarea regulilor unei alimentaţii normale în ceea ce priveşte combinarea alimentelor consumate la o masă, necesitatea de a mâncă în linişte, cu recunoştinţă, de a mesteca bine fiecare îmbucătură şi de a se opri înainte de a se instaura starea de saţietate.

Lipsa respectului sau a armoniei în relaţiile cu cei din jur împiedică buna derulare a digestiei. Păziţi-vă de teamă, de îndoieli, de ură, de îngrijorare. Tot ceea ce este negativ şi sumbru nu va întârzia să lase depozite în organe. Natura vie înţeleaptă, care vede şi controlează totul, foloseşte ca metode de instruire şi bolile, obligându-vă să reflectaţi, să vă concentraţi, să deveniţi mai umili.

Prin intermediul lor vi se dau lecţii foarte utile, pe care nu doriţi sau nu puteţi deocamdată să le primiţi într-un mod mai blând, mai spiritual. În felul acesta persoanele dure, încăpăţânate devin mai delicate, mai tandre cu sufletul, inima şi spiritul lor şi, de asemenea, cu cei din jur. După fiecare boală se constată o schimbare în bine, mai mare sau mai mică, în comportamentul general. Dumnezeu este iubire, iar această iubire este, de asemenea, bunătate, adevăr, frumuseţe.

 

 

Sursa: Peter Deunov, Spirit sănătos în corp sănătos

Loc de comentat