Câteva curmale pe zi activează un proces ireversibil în corp! Ce se întâmplă dacă mănânci doar 3 curmale pe zi timp de 15 zile

Probabil ştiţi că în ziua de azi curmalele sunt considerate alimente complete. Dar ce beneficii v-ar aduce dacă le-aţi consuma zilnic? Din păcate majoritatea oamenilor nici nu se gândesc la beneficiile extraordinare ale consumului de curmale. Experienţa arată că dacă veţi consuma măcar 3 curmale pe zi, sănătatea dvs. va simţi îmbunătăţiri considerabile.

Pline de nutrienţi

Curmalele au în abundenţă nutrienţi folositori pentru sănătate. Consumul a doar 3 curmale pe zi acoperă necesarul de vitamine. Printre cei mai importanţi nutrienţi din acest fructe se numără:

– Cupru
– Fibre
– Potasiu
– Magneziu
– Vitamina B6
– Mangan

Îmbunătăţiri în sistemul digestiv

Curmalele îmbunătăţesc funcţionarea sistemului digestiv. Dacă suferiţi de una din următoarele afecţiuni digestive, acest fructe vă vor ajuta să vă trataţi:

– Constipaţie
– Sindromul colonului iritabil
– Probleme gastro-intestinale

Ad

Conţinutul înalt de fibre contribuie de asemenea la prevenirea cancerului de colon şi a altor boli. Curmalele de asemenea ajută la tratarea hemoroizilor.

Efecte analgezice

Curmalele sunt de asemenea bogate în magneziu. Acest nutrient are efecte antiinflamatorii şi ajută la alinarea durerilor. Cercetările demonstrează că magneziul este eficient în reducerea inflamaţiilor arteriale şi reduce riscul de dezvolta a bolilor cardiace. De asemenea el luptă cu inflamaţiile cauzate de ale boli, cum ar fi artrita sau sindromul Alzheimer.

Ajută la procesul de naştere

Studiile realizate la Universitatea Santo Thomas au demonstrat efectele benefice ale curmalelor în procesul de naştere. Cercetarea a arătat că femeile care au consumat regulat curmale cu 1 lună înainte de termen au avut o naştere mai uşoară, scrie sanatos-online.tk.

Luptă cu hipertensiunea şi atacul vascular cerebral

De asemenea curmalele reduc tensiunea arterială, fapt datorat mai ales conţinutului de magneziu. Milioane de oameni din întreaga lume suferă de hipertensiune şi apelează la medicamente. Dacă ar consuma mai multe curmale, dependenţa lor de preparatele farmaceutice ar fi mult mai redusă.
Conţinutul de potasiu în curmale îmbunătăţeşte sănătatea inimii prin reglarea funcţionării sale şi a tensiunii arteriale.

Studiile privind relaţia dintre consumul de curmale şi riscul de atac vascular cerebral de asemenea au demonstrat efecte pozitive. Un şir întreg de studii arată că prezenţa a 100 mg de magneziu în meniul zilnic reduce riscul de atac cu 10%. Rezultatele acestor studii au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition.

Ad

Îmbunătăţirea abilităţilor cognitive

Cercetarea arată de asemenea că nutrienţii din componenţa curmalelor sunt benefici pentru funcţionarea creierului. Un alt studiu a arătat că vitamina B6 are şi ea un efect pozitiv asupra funcţionării creierului. Aşadar, dacă veţi consuma curmale zilnic, veţi stimula memoria şi concentraţia şi veţi avea o minte mai iute.

Sursa: sanatos-online.tk, foto sanatos-online.tk
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat