Ce este aura? Este prezentă la toți oamenii?

Aurele sunt adesea menționate, mai ales în legătură cu paranormalul, dar rareori putem găsi o explicație exactă a ceea ce sunt. Se spune că oamenii au aure pozitive, negative sau aure care reflectă anumite emoții, dar cum pot înțelege ce semnifică acestea cei care nu sunt capabili să le vadă?

O aură este o lumină subtilă care înconjoară o persoană sau un obiect. Un exemplu cu care mulți vor fi familiarizați este aura (sau aureola) în arta religioasă. Aura este adesea folosită în arta religioasă pentru a identifica oamenii cu o anumită putere sau sfințenie.

Interesant este faptul că aura este înfățișată în arta religioasă a aproape tuturor religiilor, iar exemplele pot fi văzute chiar și în petroglifele preistorice. Lăsând deoparte religia, mulți cred că fiecare obiect și ființă care există are o aură. Dar dacă este vizibilă pentru ceilalți, asta poate depinde de capacitatea înnăscută sau dacă persoana are o pregătire specială în acest sens.

Se spune că aurele variază de la o simplă strălucire (pentru obiectele neînsuflețite) la o interacțiune mai complexă de culori care înconjoară un om. Pot exista straturi de aure, fiecare cu propriile culori. Unii asociază culorile cu diverse trăsături de personalitate sau ca expresie a emoțiilor persoanei.

Desigur, ca și în orice alt domeniu, scepticii abundă. Aceștia sugerează faptul că mulți oameni văd aure din cauza diverselor afecțiuni precum migrene, epilepsie, sinestezie (o afecțiune neurologică în care stimularea unui simț duce la experiențe în alt sens, cum ar fi persoanele care percep culorile ca sunete), tulburări de vedere, tulburări ale creierului, oboseală oculară sau influența drogurilor psihedelice precum LSD-ul.

Dar, indiferent de ceea ce cred scepticii, au existat dintotdeauna, de-a lungul istoriei, oameni capabili să vadă aure, indiferent de perioadă sau de cultură, în special în contexte spirituale religioase.

În Orientul Mijlociu, aurele au fost, în mod tradițional, asociate cu iluminarea.

Se spunea că profetul Zoroastru, cel care a fondat zoroastrismul în Iranul antic în urmă cu 3.500 de ani, ar fi strălucit cu un khor (aura). În Islam, profetul Mahomed este înfățișat cu un farr (aura), deși imaginile sunt puține.

Aurele au fost, de asemenea, descrise și în religiile orientale. În budism, iluminatul Buddha este uneori ilustrat având culori în jurul său, pentru a evidenția iluminarea. Atât în ​​hinduism, cât și în budism, culorile aurei unei persoane sunt adesea legate de energia internă și de chakre.

În jainism, există credința conform căreia sufletul reflectă culorile materiei karmice cu care se asociază, iar culoarea fiecărei persoane variază în funcție de stările psihice și activitățile mentale din spatele acțiunilor sale.

Aureola de lumină reprezintă o trăsătură comună în arta creștină și, deși cuvântul aură sau halou nu este mai niciodată folosit, acesta este descris adesea. De exemplu, Faptele Apostolilor 1:14 oferă această relatare care a avut loc în timpul Sărbătorii Cincizecimii:

“Și deodată s-a auzit din cer un zgomot ca de vânt puternic și a umplut toată casa în care stăteau ei. Și li s-au arătat limbi despicate ca de foc și s-au așezat peste fiecare dintre ei.”

Misticii și ocultiștii au făcut, de multă vreme, din aure parte din învățăturile lor. În general, aceștia susțin că aura este un câmp energetic care înconjoară corpul uman și, în general, îl împarte în șapte straturi și într-un joc complex de șapte culori.

Primul strat, numit stratul eteric, este de obicei asociat cu sănătatea unei persoane, iar stratul următor, stratul spiritual, indică gândurile și emoțiile sale. Dar rețineți că aceasta este doar o generalizare și pare să se bazeze pe fiecare spectator, individual, pentru interpretare.

Internetul abundă în site-uri care pretind că ne ajută să vedem aure, prin efectuarea diferitelor exerciții. Există, de asemenea, diverse dispozitive care pot fi găsite, cum ar fi aparatul foto Kirlian, care utilizează câmpuri electrice de înaltă tensiune, frecvență înaltă și amperaj scăzut pentru a capta imagini care indică aure.

Și de pe Ebay și Amazon pot fi achiziționați astfel de ochelari speciali, de aură, despre care se presupune că se bazează pe munca doctorului Walter J. Kilner. Acesta a descoperit că aura umană poate fi văzută atunci când se folosește un filtru care face vizibilă lumina ultravioletă.

Nu în ultimul rând, există chiar și aplicații pentru iPhone și telefoanele Android care pretind că fac vizibile aurele.

Pe scurt, percepția aurelor nu este o dezvoltare recentă, ci acestea au fost percepute și descrise de-a lungul istoriei, în întreaga lume. În timp ce semnificațiile asociate aurelor pot varia ușor, majoritatea sunt de acord cu faptul că aurele implică mai multe straturi, fiecare dintre acestea putând fi de o culoare diferită, care reflectă stările mentale și emoționale sau trăsăturile de personalitate. De asemenea, se consideră că aurele exprimă iluminarea sau progresul spiritual.

Loc de comentat