Rugăciunile către Măicuța Sfântă au mare putere în a îndrepta cursul vieții noastre și ne aduc ajutor și mult bine.
Părintele Iachint de la Mănăstirea Putna, cunoscut și drept „Duhovnicul Bucovinei”, o prețuia foarte mult pe Maica Domnului și, când cineva avea un necaz sau o încercare, îl trimitea la icoana Măicuței și îi spunea:
„Du-te la Maica Domnului și fă câteva metanii, și vei vedea sigur schimbarea!”
Credința vie în ajutorul Domnului și al Preasfintei i-a determinat pe Sfinții Părinți și pe marii duhovnici ai tuturor timpurilor să recomande celor aflați în necazuri rugăciunea drept cel mai eficient leac.
În cartea „Părintele Iachint al Putnei”, apărută în anul 2009 la Editura Bizantină, se spune că Părintele era foarte avansat pe treptele rugăciunii, iar rugăciunea lui avea multă putere.
Cei care veneau la el, simțeau harul care via în el și darul rugăciunii. Aceștia nici nu apucau să-și spună necazurile, că Părintele Iachint le punea mâna caldă pe cap, le făcea semnul crucii, îi binecuvânta și se ruga pentru ei, iar ei simțeau puterea rugăciunii lui. Unui fiu duhovnicesc i-a zis să se roage cu multă stăruință și putere, și să-i spună lui Dumnezeu: „Doamne, al Tău sunt, să nu mă părăsești!”
Pe o ucenică o învăța să se roage Maicii Domnului cu rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat” când vine de la Biserică, și să spună în continuare „Harul Domnului din Sfânta Ta casă să fie și în casa mea!
Atunci când Părintele Iachint vorbea despre ea, îi curgeau șiroaie de lacrimi din ochi. El afirmă cu multă convingere: „Știu că Iisus Hristos, Căruia I-am făgăduit viața noastră este Fiu al lui Dumnezeu, dar știu că Maica Domnului nu încetează a mijloci pentru noi.”
De asemenea, spunea că Rugăciunea lui Iisus este cea mai puternică rugăciune și că ea trebuie rostită mereu: fie că suntem la masă, fie că vrem să ne odihnim, fie că suntem în călătorie.
Rugăciune către Maica Domnului la vreme de mare necaz
Valuri de patimi mă împresoară; necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său.
Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică, şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra.
Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea.
Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile întunecaților. Nu am o apărare; nici nu aflu loc de refugiu.
Sunt pururea biruit, nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejdea şi apărarea tuturor credincioșilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea. Preasfântă Maică a lui Hristos, Prea Curată, Preabinecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum cel întunecat mă izbeşte precum valurile mării! El mă urmăreşte ziua şi mă tulbură noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleacă.
Grăbeşte, Prea slăvită Maică şi mă ajută! Roagă-L pe Domnul Iisus Hristos să aibă milă de mine şi să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârșit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârşită şi este cel mai mare vrăjmaş al puterilor iadului.
Eu îmi pun toată nădejdea în Domnul. Slavă ţie, ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii. Amin.
sursa: secretele.com