Ceaiul de Graviola, frunzele si fructul sau, toate lupta impotriva cancerului! Ce spun studiile efectuate despre efectele acestui fruct tropical

Cunoscut si ca marul custard sau paw paw, fructul tepos al acestui copac este foarte dulce, cu o aroma intre ananas si caspuni.
In timp ce fructul sau delicios contine vitamine si antioxidanti importanti, frunzele au fost utilizate din timpuri indepartate pentru proprietatile lor antiinflamatorii, analgezice si antibacteriene.
Ceaiul de frunza de graviola (Gasiti instructiuni mai jos) poate fi utilizat in tratarea multor boli. In prim-plan sunt efectele sale anti-cancer, documentate intr-un studiu din 2013:

„Contine (graviola) o multime de agenti anticancerigeni cunoscuti ca Acetogenini ce joaca un rol esential in combaterea mai multor tipuri de cancer, Acetogeninii inhiba oxidaza din membranele plasmatice ale celulelor cancerigene. S-au cules frunze de graviola, iar compusii extrasi s-au testat pe celule HeLa si PC3 (cancer de prostata). Celulele HeLa s-au tratat cu 75 micro grame de extract de A din frunze crude, muricata avand capacitate de 80% de inhibare a celulelor.

Ad

Un alt studiu ce s-a concentrat pe utilizara de graviola pe celule de cancer pancreatic a fost destul de promitator. Cancerul pancreatic este rezistent la chimioterapia normala – un extract din graviola se pare ca inhiba cresterea tumorii.

Atentie: Graviola si Medicamentele

Trebuie sa avem grija cand luam medicamente indiferent de motiv, iar asta include si plantele. Fiecare persoana este diferita si ce este benefic pentru o persoana poate avea efecte advesrse asupra alteia. Centrul oncologic Sloan-Kettering sustine ca utilizarea de graviola este contraindicata in urmatoarele circumstante:

– Iei medicamente pentru tensiune: e posibil ca graviola sa le creasca efectele.

– Iei tratament pentru diabet: e posibil ca graviola sa le creasca efectele.

– Ai boli de rinichi sau ficat: graviola poate cauza toxicitate ficatului si a rinichilor daca se foloseste repetat.

– Faci imagistica nucleara: graviola poate reduce cantitatea de substante radiofarmaceutice asimilate utilizate pentru diagnostic sau tratament.

– Ai deficienta de trombocite: graviola reduce numarul de trombocite.

Alte utilizari ale fructului graviola:

Eczema

Aceasta boala de piele suparatoare, uneori cronica apare ca manifestare a unui sistem imunitar slabit. Apare si din cauza iritantilor din mediu. Plagile si mancarimea pot deveni insuportabile. O cataplasma de graviola aplicata de portiunile eczematice ofera alinare imediata; ingerarea ceaiului poate ajunge la radacina bolii si sa o stopeze.

Guta

Soursop scade productia de acid ureic, principala cauza a gutei.

Sustine sistemul imunitar

Orice substanta care inhiba celulele canceroase sustine prin definitie sistemul imunitar. Nu e vorba doar de cancer, desigur: sistemul imunitar detecteaza orice celule anormale sau straine ce apar in organism – precum virusi sau bacterii – pentru a le elimina.

Fitochimicalele acetogenini se gasesc in graviola; ele sunt acizi grasi responsabili de efectele antitoxice. In plus, graviola contine cantitati ridicate de vitamina C – un antiviral puternic – si vitamina B1 (tiamina), vitamina „anti-stres” din cauza ca imbunatateste metabolismul.

Reumatism

Graviola este un antiinflamator si analgezic puternic, alinand durerea artritei reumatoide. Fa o cataplasma din frunze dupa ce le-ai fiert si macinat, si aplica pe zona afectata de doua ori pe zi.

Infectii ale tractului urinar

Multi oameni sunt predispusi la ITU- cauzat de bacteria E.coli care ajunge in urina, de obicei prin uretra, si calatoreste de-a lungul tractului. Soursop ucide aceasta bacterie daunatoare.

Cum sa faci cea de soursop.

1. Fierbe un litru de apa
2. Taie 15 frunze de soursop si pedunculi (de preferat proaspeti dar merg si uscati) si adauga apa clocotita. Fierbe fara capac la foc scazut pana se injumatateste.
3. Bea caiul fierbinte, cald sau rece de 3 ori pe zi.

Sursa: articol si foto credit dailyhealthpost.com
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat