CEAIUL DE GUTUI iti poate SALVA VIATA! De ce nu trebuie sa mai arunci cojile si cotoarele de la GUTUI! Le poti folosi pentru..

Anunt

Nu doar miezul gutuilor poate fi consumat în scop terapeutic, ci şi frunzele, seminţele şi cotoarele. Iata de ce nu trebuie sa mai aruncati cojile si cotoarele de la GUTUI

Gutuile, frecvent folosite pentru prepararea dulceţurilor, peltelelor şi prăjiturilor, pot fi folosite şi ca leacuri de sănătate, într-o mulţime de boli. În scop terapeutic, de la gutui se folosesc atât fructul (Fructus cydoniae), frunzele (Folium cydoniae), cât şi seminţele (Semen cydoniae).

Miezul de gutuie conţine zaharuri simple, vitamine hidrosolubile, acizi organici, minerale, celuloză şi pectine. Frunzele conţin, în plus, tanin, iar seminţele mucilagii. Decoct pentru bolile pulmonare În tratamentul bolilor pulmonare, decoctul de gutui dă rezultate deosebite.

Se prepară din coaja, sâmburii şi cotoarele de gutui – toate având proprietăţi antivirale şi antibiotice foarte puternice.

Foarte important: cercetările recente au confirmat valoarea următorului tratament în combaterea tuturor infecţiilor localizate la nivelul cailor respiratorii medii şi inferioare.

– Se ia o mână de coji şi de cotoare de gutui, cu tot cu sâmburi, se toacă foarte fin, iar apoi se fierb în jumătate de litru de apă, timp de 2-3 minute.

Se lasă să se răcească, se filtrează şi se adaugă 2 linguri de miere.

Anunt

Decoctul astfel preparat se bea în reprize, pe stomacul gol, pe o perioadă de timp de cel puţin 1 lună. Gutuile proaspete pot fi păstrate într-un loc întunecos şi răcoros.

Decoct contra ridurilor

Cojile unei gutui se fierb la foc mic, într-o jumătate de cană de lapte, timp de 5-10 minute.

– Soluţia obţinută se pune călduţă, sub formă de compresă, pe obraji, unde se lasă să acţioneze timp de 30 de minute.

Tratamentul se repetă în fiecare zi, vreme de 3-4 săptămâni.

Macerat din seminţe de gutui

Această tehnică este recomandată în cazul seminţelor de gutui, care conţin mucilagii solubile în apă rece.

Modul de preparare

Anunt

Se iau 2 linguri de seminţe de gutui uscate, se zdrobesc, şi se adaugă în 200 ml. apă rece.. Se lasă cel puţin o jumătate de oră, la temperatura camerei, apoi se filtrează.

Se îndulceşte cu miere, după gust.

Sursa: articol relatat de ampress.ro foto surplusdesanatate.info
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat