Cele mai bune CEAIURI pentru FICAT! Curăță ficatul, pancreasul și rinichii 100% Natural și fără efecte secundare

Ceaiurile sunt excelente pentru trupul nostru si nu prezinta niciun risc, intrucat nu au efecte secundare.

Ad

Problemele de ficat apar în urma perioadelor în care uităm să avem grijă de noi. Odihna, mâncarea cât de cât sănătoasă, mișcarea și relaxarea sunt deosebit de importante pentru a ne păstra ficatul cât mai funcțional.

Ceaiurile sunt excelente pentru diferite probleme, iar dacă există ceva care poate contribui la o funcționare mai bună a ficatului, oricine ar trebui să profite. Ceaiurile nu au efecte secundare, deci nu se poate vorbi despre supra doze sau apariția altor afecțiuni.

Atunci când nu se tratează, crizele de ficat pot fi extrem de dureroase. Pentru aceste crize se pun comprese cu aburi de ceai de coada-calului. Aceste comprese liniștesc crizele hepatice și biliare. Ceaiul de coada-calului poate fi consumat și pentru probleme de ficat, dar cel mai bun este pentru afecțiunile stomacului.

Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat

ceai de drăgaică și rădăcină de obligeană

Un ceai extraordinar pentru o detoxifiere de primăvară, dar și pentru curățarea ficatului, pancreasului și rinichilor este ceaiul de drăgaică. Un alt ceai, care se face doar din planta proaspătă este ceaiul de măcrișul-iepurelui, care ajută în tulburările hepatice.

Dacă vreți un tratament mai complex, pentru traiectul stomacal și intestinal, dar și pentru ficat și bilă, beți ceai de obligeană. Preparați astfel: se pune 1 linguriță de rădăcină rasă de obligeană într-o ceașcă de apă rece. Se lasă peste noapte, se strecoară, apoi se încălzește la bain-marie și se consumă câte o înghițitură înainte și după masă. Se încălzește de fiecare dată. Este important de știut că ceaiul de obligeană nu se face prin infuzie, ci doar prin macerare, apoi prin încălzire pe baie de aburi.

Ceai de păpădie

Păpădia, umila plantă de care mai nimeni nu se atinge, ar trebui să fie în salatele tuturor celor care suferă de boli de ficat, frunzele sunt excelente. Tulpinile proaspete de păpădie vindecă hepatita cronică. Această plantă are două proprietăți remarcabile, ajută în vindecarea bolilor biliare și hepatice. Prepararea ceaiului de păpădie: se pune 1 linguriță cu vârf de rădăcină de păpădie în ¼ litru de apă rece și se lasă peste noapte. Dimineața se încălzește până dă un clocot, apoi se filtrează.

Se bea tot ceaiul înainte și după micul dejun (jumătate de oră între mesă și ceai), cu înghițituri mici. Salatele de primăvară ar trebui presărate și cu frunze și tulpini de păpădie, rezultatele se vor vedea în 14 zile.

Un ceai extrem de sănătos pentru o funcționare mai bună a întregului organism este ceaiul de pătlagină-îngustă amestecată cu cimbru în părți egale. 1 linguriță dintr-un astfel de amestec se opărește în ¼ litru de apă.

Ceai de anghinare

Ceaiul de anghinare stimulează funcția antitoxică a ficatului, eliminând mai ușor toxinele din corp. 1 lingură de frunze de anghinare se pun la 500 de ml de apă. Jumătate de cantitate se bea dimineața pe stomacul gol, apoi se face un repaus pe partea dreaptă. Restul de bea înainte de mese.

Ceai din fructe zdrobite de armurariu, 1 linguriță la 1 cană de apă. Se beau 2 căni pe zi, una dimineața pe stomacul gol, una împărțită înainte de prânz și de masa de seară.

Sursa: mai multe pe suntsanatoasa.ro si ampress.ro
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat