Aparent, putini acorda atentie datelor despre chlorella. In ciuda articolelor despre capacitatile nutritive si detoxifiante ale chlorellei, oamenii ce constientizeaza importanta sanatatii nu dau buzna la rafturile magazinelor naturiste sau pe site-urile magazinelor online pentru a se asigura ca isi capata doza zilnica de chlorella.
Poate ca pudra neatragatoare este pentru multi prea dificila. Exista tablete verzi care sunt usor de luat cu apa, dar trebuie sa iei destul de multe pe zi, pentru o perioada mare de timp.
Jandarmul sanatatii, Mike Adams, a explicat virtutile superalimentelor verzi intr-un raport lung si special in format pdf acum cativa ani. El a sugerat utilizarea chlorellei ca superaliment, deorece este un aliment, pana la 5 g/zi, putand fi consumat o oarecare perioada. In general este nevoie de cateva saptamani pentru a constientiza beneficiile. [1], noteaza viataverdeviu.ro .
Pudra de Chlorella este mai economica, dar majoritatea gaseste ca este mai usor sa inghiti douazeci de pastilute de 250 mg pentru a capata acele 5 grame, decat sa calculeze cate grame sunt intr-o lingurita de chlorella si apoi sa gaseasca o cale de a face fata gustului.
Suntem bombardati de toxine in aer, apa, mancare si din interior prin plombele cu amalgam mercuric! Si filtrul nostru antipoluant major, ficatul, are nevoie de tot sprijinul pe care il poate capata. Chlorella ofera acest sprijin din abundenta.
Unele mostre de studiu asupra detoxifierii ficatului cu chlorella
Sunt doua tipuri fundamentale de superalimente chlorella disponibile pe piata: Chlorella vulgaris (CV) si Chlorella pyrenoidosa (CP). Multi considera CP superioara, dar vei vedea din urmatoarele studii ca CV are o gramada de puteri detoxifiante.
1) Un studiu pe soareci carora li s-a indus intoxicatie cu metale grele, cadmium (gasit in reziduurile vaporilor condensati lasati in urma de avioane), au aratat ca CV a protejat in mod semnificativ soarecii de toxicitatea cadmiului si a ajuta la refacerea structurii si functionarii ficatului. [2]
2) Un alt studiu pe soareci, utilizand pudra CV, Parachlorella beyerinckii, a demonstrat ca soarecii tratati cu CV au avut o absorbtie semnificativ mai redusa de plumb in rinichi si ficat, simultan cu o mai mare cantitate de plumb excretata in fecale, comparativ cu soarecii care nu au fost hraniti cu pudra CV. [3]
3) Acest studiu a furnizat dovezi socante despre proprietatea anticancerigena a chlorellei, proprietate care nu a primit nici un fel de publicitate. Acest studiu a implicat hepatocarcinogeneza (ficat devenit canceros) indusa la cobai. Chlorella vulgaris (CV) a favorizat apoptoza (sinuciderea celulelor) la celulele tumorilor canceroase. [4]
Apoptoza este moarte celulara programata, pe care o efectueaza celulele normale, pe masura ce sunt inlocuite de noi celule. Celulele canceroase nu sunt programate pentru acest sacrificiu. Sinuciderea celulelor canceroase trebuie sa fie incurajata prin interventii metabolice, sau altfel ele vor continua sa formeze tumori.
De la alimentul perfect la detoxifierea perfecta:
Studiile initiale asupra chlorellei erau concentrate asupra valorii ei nutritive.Aceasta pare a fi alimentul perfect, oferind toti aminoacizii pentru a forma o proteina completa si alti nutrienti. Proteinele integrale ale carnii trebuie sa fie descompuse de enzimele pancreatice, care ar trebui rezervate pentru distrugerea celulelor canceroase.
Dar la inceput, peretii celulari duri ai chlorellei au facut digerarea nutrientilor ei prea dificila. Deci au fost create diferite metode pentru a destructura peretii celulari fara a-i distruge. Aceasta inseamna de obicei expresia „chlorella cu celula sfaramata”.
S-a determinat ca peretii celulari ai chlorellei leaga metalele grele si alti poluanti toxici pentru a-i escorta inafara tesuturilor organelor vitale. Deci, desi sparti pentru scopuri digestive, acesti pereti si celulele pe care ei le protejeaza nu ar trebui distrusi.
Mike Adams a discutat beneficiile chlorellei intr-un interviu din 2007 cu dr. Dr. Hank Liers, un sef al unei echipe de produs pentru un distribuitor de produse de sanatate la acel moment.
Referinte: viataverdeviu.ro , foto blog.febico.com
Sursele pentru acest articol includ:
https://viataverdeviu.ro/cercetari-testate-chlorella-iti-protejeaza-si-detoxifiaza-ficatul
[1] http://www.naturalnews.com/specialreports/superfoods.pdf
[2] http://science.naturalnews.com/pubmed/18800895.html
[3] http://science.naturalnews.com/pubmed/19825862.html
[4] http://science.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/041511_chlorella_liver_detoxification_superfoods.html – chlorella
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”