Coada Calului nu trebuie să lipsească din casa ta – are puterea să trateze peste 130 de afecțiuni

https://pixabay.com/en/horsetail-equisetum-giant-horsetail-2513722/

Coada calului (Equisetum arvense L.), care în timpurile preistorice creştea la fel de înată precum copacii, este una dintre cele mai populare plante medicinale.

Numele, folosit pentru întregul grup din familia Equisetaceae, a apărut tocmai datorită aspectului său, care auduce cu coada unui cal.

Ad

Coada Calului se poate folosi la o varietate larga de afectiuni.

Remediu pentru tratarea febrei

Deoarece a fost recomandată de către medicul roman Galen, ultimul mare medic al Antichității, mai multe culturi au folosit coada calului ca remediu popular pentru afecțiunile rinichilor și a vezicii urinare, pentru artrită, pentru ulcerații hemoragice și pentru tuberculoză.

Chinezii folosesc planta pentru tratarea febrei și ca remediu pentru inflamațiile oculare, cum ar fi conjunctivita și afecțiunile de corneene, dizenteria, gripa, umflăturile și hemoroizii.

Tratament pentru cel puțin 130 de afecțiuni

Fitoterapeuții din mai multe țări apreciază că, datorită compoziției sale chimice, planta poate fi indicată atât intern, cât și extern, în tratamentul a cel puțin 130 de afecțiuni.

Coada calului este una dintre cele mai diuretice specii dintre toate plantele. Aceasta înseamnă că are o mare capacitate de a elimina apa din corp, conducând la o creștere a urinării cu până la 30% mai mult decât este în nod obișnuit. Această capacitate a plantei face ca numele său științific Equisetum arvense să apară, în general, în compoziția majorității produselor care sunt indicate pentru reducere greutății.

Pentru eliminarea pietrelor de rinichi

Coada calului este o plantă astringentă și are o acțiune diuretică fiind eficientă în acumularea de apă în pericard sau pleură. Poate fi folosită pentru a reduce inflamația sau sângerarea gingiilor, în cazul ulcerelor și a cistitei, pentru tratarea infecțiilor, pentru oprirea hemoragiilor, dar și în ulcerații chistice. Este considerat un remediu specific în cazurile de inflamație sau de mărire benignă a prostatei și este, de asemenea, este utilizat pentru a accelera eliminarea pietrelor de rinichi.

Tonifierea și acțiunea astringentă o fac valoroasă în tratamentul incontinenței la copii, dificultăți în urinare, hidropizie, gută, durere la urinare. Coada calului, infuzie sau ceai, promovează expulzarea fluidelor prin sistemul urinar. Efectul astringent și antihemoragic explică utilitatea plantei în sângerarea bucală, din nas și vagin, utilizarea acesteia pentru a controla diareea, dizenteria și sângerarea din intestin, precum și pentru rănile cu vindecare lentă. Scade sângerarea, ajută la coagularea sângelui oprind astfel hemoragiile (interne și externe). Un decoct aplicat extern va opri sângerarea rănilor și va grăbi vindecarea.

Pentru osteoporoză și artrită

Datorită conținutului său de siliciu, această plantă este recomandată atunci când organismul este nevoit să repare țesuturile osoase. Silicul ajută la fixarea calciului, astfel încât organismul să poată stoca mai multă cantitate de acest mineral și, apoi, să îl folosească pentru a repara oasele, colagenul și alte țesuturi ale corpului, potrivit www.globalherbalsupplies.com.

Împotriva transpirației picioarelor

Un remediu homeopatic se face din planta proaspătă. Ajută la accelerarea reparației țesutului conjunctiv deteriorat, îmbunătățind rezistența și elasticitatea acestuia. Planta are acțiuni antihemoragice, antiseptice, astringente, carminative, diaforetice, diuretice, hemostatice.

Ca diuretic este deosebit de potrivit și pentru stresul metabolic sau hormonal din perioada menopauzei. Se consideră că acțiunea diuretică se datorează parțial flavonoidelor și saponinelor. Dimineața, pe stomacul gol, cu oră înainte de micul dejun, o ceașcă de ceai de coada calului ajută împotriva transpirației picioarelor. Cercetările recente din Rusia au demonstrat că aparent coada calului este eficientă în eliminarea acumulărilor de plumb în organism, potrivit www.herbwisdom.com.

sursa: Ana Grama mai multe pe jurnalspiritual.eu
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat