Cojile de banane – Albesc dinții, tratează hemoroizii, acneea, durerile de cap, negii, vânătăile și înțepăturile de insecte

Cu siguranta ca multi nu ne gandim ce putem sa facem in plus cu cojile fructelor in loc sa le aruncam. Spre exemplu cojile de portocale pot improspata aerul dintr-o incapere si pot fi folosite pe post de lumanari parfumate. Insa v-ati intrebat ce ati putea face cu cojile de banane?

9 intrebuintari pentru Cojile de banane

ALBIREA DINTILOR

Ad

Coaja de banana poate fi extrem de eficienta in albirea dintilor. Pur si simplu freaca o coaja de banana pe dinti in fiecare zi, timp de cateva minute. Vei observa o diferenta considerabila in doar cateva saptamani.

PSORIAZIS

In doar cateva zile coaja de banana poate vindeca psoriazisul. Freaca o coaja de banana pe zona afectata de doua ori pe zi. De asemenea, aceasta are capacitatea de a hidrata pielea si poate scuti mancarimea.

AJUTA IMPOTRIVA HEMOROIZILOR

Coaja acestui fruct este eficienta si in cazul hemoroizilor. Tot ce trebuie sa faci, este sa freci coaja pe zona afectata, timp de 5 minute, de 4-5 ori pe zi.

DURERE DE CAP

Datorita continutului sau ridicat de potasiu, coaja de banana poate vindeca tocmai cauza principala a durerii. Ia o coaja de banana si tine o parte pe ceafa si cealalta pe frunte.

ACNEE

Freaca o coaja de banana pe zona afectata in fiecare seara inainte de a merge la culcare. Aceasta va reduce inflamatia si iritarea.

NEGII

Coaja de banana poate ajuta, de asemenea la eliminarea negilor. Poti aplica o bucata de coaja pe neg, iar apoi sa o prinzi cu un bandaj. Poti sa o folosesti doar pentru a freca zona afectata.

VANATAI

Coaja de banana poate accelera procesul de vindecare a vanatailor, datorita proprietatilor sale de regenereare puternice. Aplica o coaja de banana pe vanataie si tine-o cate 5 minute, de mai multe ori pe zi, scrie sicni.ro

AGENT NATURAL DE LUSTRUIRE

Coaja de banana poate fi utila chiar si pentru obiectele din casa. Ea te poate ajuta la lustrirea mobilei, ustensilelor de bucatarie, a pantofilor, si o poti folosi si pentru indepartarea prafului .

INTEPATURI DE INSECTE

In scopul de a calma pielea si a reduce mancarimea, trebuie doar sa freci o coaja de banana pe intepatura.

ERUPTII CUTANATE CU MANCARIME

Folosind coaja de banana poti ameliora eruptiile cutanate si mancarimea provocata de aceastea. Pur si simplu freaca o coaja de banana pe zona afectata de doua ori pe zi, pana dispare.

Loc de comentat