Lămâile fermentate au efecte incredibile asupra sănătății. Iată cum se face conservarea lămâilor cu sare după o metodă străveche

Conservarea lamailor cu sare este o practica indiana straveche originara din bucataria nord-africana si indiana. Lamaile fermentate au efecte incredibile asupra sanatatii. Datorita complexitatii nutrientilor lor, se pot folosi pentru asezonarea salatelor, carnii si altor feluri de mancare, facandu-le totdata mai sanatoase.

Cum sa pui lamai la fermentat?

Vei avea nevoie de:

– sare de mare (o lingura per lamaie);

Ad

– lamai organice (4-6);

– un borcan de sticla.

Preparare:

In primul rand, inlatura toti pedunculii, taie lamaile in doua si graveaza adanc un X pe fiecare jumatate. Adauga o jumatate de lingura de sare pe fiecare crestatura si inchide-o apasand cu mainile (asigura-te ca sarea sta acolo).

Apoi, adauga un strat de sare la fundul borcanului si pune lamaile cu crestaturile spre sare. Repeta procedura cu lamaile ramase si asigura-te ca adaugi un strat de sare inainte de a adauga alta bucata de lamaie.

Dupa ce ai terminat, timp de 2-3 zile preseaza lamaile cel putin o data pe zi, pentru a te asigura ca absorb toata sarea.
Se considera ca lamaile fermentate sunt de 3 ori mai sanatoase decat cele normale. Se utilizeaza in asezonarea felurilor de mancare.
Cand vrei sa le folosesti, spala-le, inlatura pulpa si semintele, si razuieste coaja. Ai grija sa nu tii lamaile in frigider mai mult de 6 luni.

Ad

Sursa: naturalandhealthylives.com/2016/05/17/old-indian-medicine-fermented-lemon-heres-why-you-should-and-you-should-do/ foto credit naturalandhealthylives.com

Loc de comentat