Toate recomandările din partea tuturor specialiştilor spun că trebuie să consumam şi să folosim apa plată. Fie că vorbim de medici sau de nutriţionişti, sfatul privind alimentarea cu apă rămâne acelaşi: apa plată.
Ce facem când trebuie să folosim apa de la robinet care este plină de clor?
Apa pe care o bem, nu trebuie să conţină mai mult de 4 mg de clor/litru, însa din pacate aceste doze depăşesc cu mult nivelul recomandat. Puteţi verifica acest lucru efectuând un test, test ce va arăta cu exactitate cantitatea de clor ce se regăseşte în apa pe care o bem sau o folosim la prepararea mâncărurilor.
Oricum am utiliza această apă cu clor, fie că o bem sau o utilizăm la gătit, aceasta va produce în timp daune majore organismului.
Consumul de apă cu clor creşte riscul de cancer al vezicii urinare, creşte nivelul de colesterol, provoacă apariţia astmului şi alergiilor, fiind destul de periculoasă pentru tractul respirator, notează Maya pentru secretele.com.
Cele mai simple metode de a curăţa apa de clor:
– Cel mai simplu mod de eliminare a clorului din apă îl constituie adăugarea cu 2-3 minute înainte de consum, a 4-5 picături de zeamă de lămâie la fiecare pahar de apă (200 de ml). Vitamina „C” care se regăseşte din abundenţă în lămâie este un foarte bun purificator.
– Puteţi adăuga direct în apa pe care doriţi să o consumaţi, tablete de vitamina C. De obicei, raportul recomandat este de 1 mg de vitamină pentru 1 litru de apă, dar puteţi adăuga şi mai mult, depinde de cantitatea de clor care se regăseşte în apă.
– Apa se mai poate curăţa de clor şi în cazul în care o lăsaţi într-un recipent pentru mai mult timp. Condiţia este ca recipientul să rămână deschis, întrucât acest clor se va evapora singur. Mica problemă este că acest procedeu (evaporarea) poate dura 2-3 zile.
Caplimpede.ro, foto expunere.com
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”