Cum arată astăzi lagărul de concentrare nazist. Imaginile care vorbesc de la sine si au devenit virale pe internet – Video

După 75 de ani de la exterminarea ultimului prizonier al lagărului de concentrare, imagini uluitoare au apărut, descriind un peisaj de necrezut.

Ad

Disclose.TV declară: Drona ce a survolat aproximativ 60 de km deasupra Auchwitzului, decolând din principalul oraş polonez Krakow are un istoric plin de poveşti terifiante.

Victimele Holocaustului au murit acolo prin înfometare, din cauza bolilor şi au fost executate doar pentru a fi incinerate şi transformate în particule de praf. Peste 1.3 milioane de oameni au fost trimişi acolo. Unii dintre deţinuţi erau evrei, în vreme ce alţii erau opozanţi politici ai mişcării lui Hitler.

Devenind acum o unealtă tot mai importantă pentru informarea presei şi pentru descoperirea faptelor, nu e de mirare că drona a fost trimisă deasupra acelei tabere din Auschwitz, scrie neonnettle.com.

Aceasta a capturat mii de fotografii din aer, conturând astfel condiţiile de trai supraaglomerate în care sute de mii de persoane au trăit până la moarte.

Mii de turişti vizitează acest loc în fiecare an, retrăind istoria tragica din spatele lui.

Prezentăm una din fotografiile surprinse : cu trei poligonuri de execuţie principale şi alte 39 secundare, Auschwitz a fost scaunul electric al Holocaustului.

Primul poligon este locatia iniţială a lagărului , care a fost folosit pentru a ucide mai mult de 70 de mii de cetăţeni polonezi.

BBC via youtube.com
Cel de-al doilea a fost cunoscut sub denumirea de Birkenau şi a fost folosit pentru a-l extinde pe cel principal, pe masură ce mai mulţi prizonieri erau aduşi. Acesta este prezentat in video-ul de mai sus, dar nu imortalizează decât o parte din el.

Cazarmele par mici insă au avut capacitatea de a gazdui in conditii insalubre sute de prizonieri. Aici este locul in care peste un milion au fost executati în camerele de gazare sau impuşcati de către plutoanele de execuţie.

Al treilea poligon avea ca scop desfăşurarea muncii fizice forţate a captivilor în conditii de sclavie. Sute, dacă nu chiar mii, de oameni prăbuşindu-se fără suflare pe camp, fiind ridicaţi cu greu. Mulţi alţii au incercat să evadeze în păduri, insă au fost impuşcati de santinele, ca mai apoi sa fie devoraţi de ciori. O filmare cu întreaga zonă poate fi vizualizată in clipul de mai jos, într-o variantă extinsă.

Lagărul rămâne in condiţiile în care a fost găsit când soldaţii sovietici au venit în ajutorul prizonierilor, cu excepţia stratului fin de vegetaţie ce a crescut şi a mai multor clădiri ce au fost demolate. El a fost declarat Sit al Patrimoniului Mondial spre sfârşitul anilor 70.

Sursa: neonnettle.com , foto press neonnettle.com

Loc de comentat