Cum sa cureti tigaile arse, rapid si fara chimicale? Uite cat de simplu e sa transformi tigaile vechi ca noi

Murdaria de pe tigai reprezinta o problema cu care orice femeie s-a confruntat cel putin o data.

Uleiul si grasimea intarita sunt foarte persistente si, de multe ori, nu dispar nici dupa o sesiune indelungata de frecat cu detergent.

Exista insa un truc simplu si eficient cu ajutorul caruia puteti rezolva extrem de usor aceasta problema.

Tot ce trebuie sa faceti este sa preparati o solutie dintr-un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu, apa oxigenata si sucul de la o lamaie.

Combina aceste ingrediente si potriveste cantitatea de apa oxigenata in asa fel incat sa obtii o pasta omogena.

Ulterior aplica solutia pe zonele murdare ale tigaii si las-o sa actioneze timp de 10 minute.

Ad

La finalul acestei perioade vei constata ca petele de mizerie se desprind singure iar tigaia ramane luna!

Alte solutii pentru indepartarea petelor grasimii si petelor de rugina :

Oţet

Luaţi un recipient de plastic în care se toarnă suficient oţet, astfel încât să acopere piesele pe care doriţi să le curăţaţi. Piesele trebuie să fie complet scufundate în oţet. Se spune că oţetul de mere funcţionează celmai bine pentru curăţarea ruginei. Pentru a avea efect, trebuie să ţineţi piesele în oţet timp de 24 de ore.

Lămâie şi sare

– înainte de a da fugă la magazinul de bricolaj încercaţi să folosiţi două ingrediente din propria voastră casă. Aveţi nevoie de lămâie sau lămâie verde şi sare. Se freacă sare pe toată suprafaţă ruginită, apoi se stoarce suc de lămâie peste sarea de pe metal. Stoarceţi cât mai mult suc, apoi lăsaţi-l să acţioneze timp de trei sau patru ore.

După ce aşteptarea s-a încheiat, trebuie doar să frecaţi suprafaţă cu un burete abraziv sau cu lână de oţel. Pentru a nu deteriora metalul este indicat să frecaţi suprafaţă cu o coajă de lămâie lăsată la îmbibat în suc de lămâie şi sare.

Bicarbonat de sodiu

Ad

– dacă nu aveţi o lămâie la îndemână, puteţi încerca bicarbonatul de sodiu şi o periuţă de dinţi. Se toarnă bicarbonat de sodiu într-un vas sau castron şi se adaugă suficientă apă pentru a formă o pastă. Pastă trebuie să fie suficient de groasă, dar nu sfărâmicioasă. După ce aţi făcut pastă, se aplică pe zona ruginită şi se lasă câteva ore pentru a acţiona. Frecaţi cu periuţă de dinţi toată suprafaţă şi veţi observă că îşi va recăpăta strălucirea de altă dată.

sursa: mai multe pe suntgospodina.com

Loc de comentat