Cum sa scapi de alergii
Pruritul, stranutul, ochii iritati si rosii, congestia nazala – toate sunt simptomele rinitei alergice(febra fanului) sau ale altor alergii. Daca aveti un sistem imunitar care reactioneaza in mod exagerat la unii factori care in mod normal nu sunt daunatori, precum polenul, praful, parul, pielea animalelor sau mucegaiul, iata cum puteti sa diminuati sau blocati complet simptomele neplacute asociate alegiilor.
7 Antihistaminice naturale impotriva alergiilor
Urzica – este o planta care contine o substanta ce actioneaza ca un antihistaminic natural. In magazinele cu produse naturiste se gasesc capsule din frunze uscate si congelate. Puteti lua 500 mg de 3 ori pe zi.
Ginkgo Biloba – este cunoscuta pentru actiunea sa de imbunatatire a memoriei, dar poate fi eficienta si in tratamentul alergiilor. Ginkgo biloba contine ginkgolide, substante ce pot stopa activitatea unor substante chimice care declanseaza alergii (factorul de activare a trombocitelor – FAP).
Quercitina – pigmentul care da culoarea purpurie strugurilor si verde ceaiului verde, inhiba eliberarea de histamina. ( Atentie nu luati si suplimente cu urzica in acelasi timp deoarece si ea contine aceasta substanta.)
Acizii grasi Omega-3 – ajuta la tinerea sub control a raspunsului inflamator in organism, cum ar fi cel declansat de alergii. Somnul, sardinele, tonul proaspat si macroul sunt excelente surse de astfel de acizi. Daca preferati capsulele cu ulei de peste, cautati suplimente care contin 1000 mg din combinatia AEP/ADH ( acid eicosapentaenoic/acid docosahexanoic) pe zi.
Uleiul de seminte de in – Reprezinta o alta sursa excelenta de acizi grasi Omega-3 . Luati cate o lingurita de ulei de seminte de in pe zi. Puteti sa-l adaugati in salate sau intr-un pahar cu suc, insa evitati sa-l incalziti.
Citeste si: Leac naturist contra alergiilor
Imunitatea copiilor
Sprayurile nazale saline – pot fi utilizate pentru a elimina mucozitatile si pentru mentinerea umiditatii cailor nazale insa unele studii recente au aratat ca unele sprayuri nazale contin un conservant care poate leza celulele sinusale. Puteti incerca sa preparati singuri acasa o solutie asemanatoare folosind jumatate de lingurita de sare in 250 mp apa calda.
Alergii la acarieni – antipaticii monstruleti zburatori prea mici pentru a putea fi vazuti cu ochiul liber,
populeaza carpetele, draperiile si asternuturile dumneavoastra. Excrementele acestora pot constitui o cauza impoartanta de alergii. Pentru a distruge acarienii din praful pe care il mananca, acoperiti saltelele, canapelele si pernele cu huse antialergenice fabricate special.
Alte solutii contra alergiilor
Aspirati in mod regulat covoarele – daca va permiteti cumparati un aspirator care are un sac dublu si filtru de aer cu inalta eficienta ( HEPA) deoarece acest tip de aspirator filtreaza chiar si alergenii microscopici.
Schimbati asternuturile – o data pe saptamana si spalati-le la temperatura ridicata ( minim 60 grade) pentru a distruge acarienii.
Folositi un dezumidificator – Pastrarea aerului din locuinta uscat reduce semnificativ populatia de acarieni, care mor atunci cand nivelul de umiditate scade sub 45%.
Alergii la animalele de companie – Nu lasati animalele de casa in dormitor deoarece reactiile alergice pot fi declansate de blana, celulele moarte, saliva sau matreata animalelor. Faceti-i baie animalului dumneavoastra de companie o data pe saptamana.
Curatati aerul folosind filtre de aer moderne care pot retine alergenii din aer si pot ameliora alergiile la mucegai, polen si matreata animalelor de casa. Faceti curatenie generala in casa minim de 2 ori pe an, primavara si toamna pentru a indeparta mucegaiul.
Aveti grija si la poluantii de mediu deoarece si ei pot produce alergii.
Referinte : carolinafamilyhealthcare.com/allergies/ wikipedia