Cum să scapi de sinuzita simplu și rapid cu hrean și oțet de mere. Iată ce trebuie să faci

Sinuzita este inflamarea sinusurilor paranazale și consecința unei infecții provocate de un virus, o bacterie sau o ciupercă. Sinusurile sunt cavitățile care asigură trecerea aerului, localizate în spatele oaselor nazale și la nivelul frunții, obrajilor și ochilor.

Sinuzita apare rareori dacă sinusurile sunt sănătoase. Când cavitățile acestora sunt blocate sau au acumulat prea mult mucus, bacteriile sau alt tip de microorganisme găsesc aici condiții propice pentru a se multiplica, fapt care provoacă durere și inflamație.

Ad

CAUZELE CE PROVOACĂ SINUZITA

După cum am menționat deja, sinuzita este determinată de blocarea sinusurilor și crearea unui mediu potrivit pentru dezvoltarea bacteriilor și virusurilor.

De asemenea, poate apărea atunci când, dintr-o serie de motive, firele foarte mici de păr, numite cili, din sinusuri, nu pot elimina corespunzător mucusul.

Cavitățile sinusurilor sunt blocate din cauza acestui mucus în exces, la fel cum se întâmplă în cazul răcelilor sau al alergiilor.

Deviația de sept și polipii pot, de asemenea, cauza blocarea sinusurilor.

FACTORI DE RISC PENTRU APARIȚIA SINUZITELOR:

-Alergiile sau febra fânului.
-Boli care afectează buna funcționare a cililor.
-Schimbările bruște de altitudine, în timpul zborului sau al scufundărilor, spre exemplu.
-Chisturile fibroase.
-Slăbirea sistemului imunitar ca rezultat al infecțiilor cu HIV sau complicațiilor chimioterapiei.
-Defectele oaselor feței.
-Diabetul.

CARE SUNT SIMPTOMELE CE ANUNȚĂ SINUZITA?

În cazul sinuzitei acute, simptomele pot persista până la 4 săptămâni. Sinuzita se manifestă inițial ca o răceală care nu se tratează sau care se înrăutățește după 5-7 zile. Este important să consulți un medic, pentru că sinuzitele cronice pot dura și 3 luni. Simptomele obișnuite ale acestora sunt:

-Respirația dificilă și pierderea simțului olfactiv
-Oboseala și starea generală proastă
-Tusea care se accentuează în timpul nopții
-Febră
-Dureri de cap
-Dureri în gât și rinoree postanazală
-Nas congestionat și rinoree
-Sensibilitate facială

CUM TRATEZI SINUZITA ÎN 5 ZILE

Unele dintre cele mai comune simptome ale sinuzitei sunt durerea severă de cap și senzația de tensiune deasupra nasului și a sprâncenelor. Există multe medicamente pentru durere și diminuarea disconfortului, dar nu sunt întotdeauna eficiente. Mai jos îți voi prezenta însă un remediu foarte natural, care ameliorează simptomele sinuzitei, în special durerile de cap.

CUM SE PREPARĂ?

Pentru a realiza acest remediu natural ai nevoie doar de hrean și de oțet de mere. Pune hreanul într-un borcan, toarnă oțetul de mere peste el și lasă-l la temperatura camerei timp de 10 zile, agitându-l din când în când.

După ce perioada de timp recomandată pentru macerare a trecut, deschide borcanul și inhalează timp de 5 minute. Noaptea, înmoaie o bucată de pânză în soluție și pune-o pe frunte, pentru ameliorarea durerilor. Pentru a reduce considerabil simptomele sinuzitei, urmează acest tratament timp de 5 zile.

O metodă mai simplă și mai rapidă este să fieri hreanul ras cu apă. După ce a fiert complet, pune-l într-un vas, acoperă-ți capul cu un prosop și inhalează timp de câteva minute vaporii soluției. Vei vedea imediat rezultatele.

Loc de comentat