În mod normal, produsele folosite în spălătoria convenţională, conţin chimicale toxice ce pot dauna atât persoanelor cât şi mediului înconjurător.
Din păcate, azi, mulţi dintre detergenţii sintetici sunt făcuţi din esenţe toxice.Cu alte cuvinte, anumiţi detergenţi sunt dăunători propriei sănătăţi, cancerigeni.
Aceste chimicale au fost o bună perioada de timp asociate cu distrugerea mediului înconjurător, găsindu se în mod particular în fluxuri cât şi în căile navigabile.
Majoritatea persoanelor urăsc să bage la spălat.Îl consideră a fi un proces plictisitor, obositor, mai ales că unele pete chiar nu reuşesc să iasă. Este destul de greu să găsim un detergent destul de bun şi ieftin, totodată. Dar acest lucru se poate schimbă încă de pe acum fiindcă am găsit soluţia acestei probleme cu un singur ingredient. Astfel veţi putea economisi bani, efort pentru lucrurile ce merită atenţia dumneavoastră. Doar adăugaţi puţin oţet alb în recipientul maşinii de spălat.
Va prezentăm zece motive pentru care să folosiţi oţetul alb la rufe:
1. Turnaţi jumătate de cană de oţet pe haine înainte de a le bagă la maşină. Oţetul alb augmentează puterea detergentului, protejează în acelaşi timp culoarea hainelor şi diminuează resturile de detergent din timpul spălării.
2. Poţi folosi de asemenea oţet drept substitut pentru balsamul de rufe. Turnaţi l în compartimentul destinat balsamului. Oţetul alb va oferi acelaşi beneficiu, singura diferenţa fiind faptul k nu dăunează mediului înconjurător.
3. Acidul în oţet îndepărtează petele de deodorant şi transpiraţie de pe rufele albe.
4. Detergentul pudra lasă urme după spălare iar pielea sensibilă poate resimţi acest lucru. Adăugaţi jumătate de cană de oţet la rufe în timpul spălării pentru a preveni.
5. Deşi pare de necrezut oţetul elimina şi mirosul de fum.
6. Introduceţi rufele murdare în baie de oţet. Combinaţi apă fierbinte cu jumătate de cană de oţet. Lăsaţi hainele la înmuiat peste noapte şi apoi spălaţi le că de obicei. Uitaţi un mic truc. Pulverizaţi peste pete cu esenţă de oţet nediluat şi frecaţi cu grijă.
7. Este realmente imposibil să îndepărtăm firele de par de câine din unele materiale. Oţetul o să va salveze şi de această dată. Veţi observă după uscare că rufele nu mai au practic nici un fir de par printre ţesătură acestora.
8. Acidul în oţet alb ajută totodată şi la încărcarea statică.
9. Acelaşi lucru se poate aplică şi în spălarea manuală. Adăugaţi şase linguri de oţet şi lăsaţi le aşa preţ de o jumătate de ora.Se poate repeta procedeul şi în cazul lenjeriei intime.
10.În final folosiţi oţetul drept întreţinere pentru propria maşină de spălat. Poţi face acest lucru fără ajutorul chimicalelor.