Ulcerele peptice sunt răni deschise pe mucoasa esofagului, stomacului sau duodenului și reprezintă o problemă de sănătate comună și extrem de neplăcută.
Se estimează că 11-14% dintre toți bărbații și 8-11% dintre femei vor dezvolta ulcer peptic la un moment dat în viața lor, iar acestea sunt unele dintre cele mai frecvente simptome:
– Durere abdominală
– Arsuri la stomac și dureri în piept
– Indigestie
– Greaţă
– Vărsături
– Indigestie
– Sângerare și scaun întunecat, aproape negru
– Râgâială
Cei mai comuni factori de risc și cauze ale ulcerului peptic includ:
– Infecția cu Helicobacter pylori (H.pylori)
– Utilizarea regulată a antiinflamatoarelor nesteroidiene convenționale (AINS), cum ar fi acidul acetilsalicilic (Aspirina, Bayer) sau ibuprofenul (Advil, Nurofen, Motril) fără a lua protecție suplimentară pentru stomac și intestine
– Fumat
– Alcool
– Obiceiuri alimentare nesănătoase și consum excesiv de alimente picante și prăjite și alimente procesate
– Radioterapie
Principala lor cauză este infecția cu H.pylori, care este responsabilă pentru 90% din toate ulcerele duodenale și aproape 80% din ulcerele stomacale.
Cu toate acestea, s-a constatat că sucul de varză este cel mai puternic mod natural de a vindeca ulcerele de stomac. A fost folosit de peste șapte decenii, după ce un medic din San Francisco, Garnett Cheney a publicat un articol strălucit numit: „Vindecarea rapidă a ulcerelor peptice la pacienții care primesc suc de varză proaspătă” în 1949.
El a efectuat un studiu care a implicat treisprezece subiecți cu vârsta cuprinsă între 26 și 72 de ani, cărora li s-au diagnosticat ulcere intestinale. Ulcerele au fost clasificate ca fiind mici (3 până la 5 mm în diametru), medii (6 până la 8 mm) și mari (9 până la 21 mm).
Au urmat un regim alimentar specific, au băut zilnic câte un litru de suc de varză verde, împărțit în 5 porții de 200 ml și au fost încurajați să folosească sare, piper și suc de roșii.
De asemenea, trei dintre participanți au primit porții de suc care conțin 75% varză și 25% țelină.
După cinci luni, acestea au fost rezultatele:
11 din 13 subiecți nu au avut ulcere după un curs de 6-9 zile de terapie
Un pacient cu un ulcer mare a prezentat semne curative în 14 zile, iar altul cu un ulcer duodenal mare l-a vindecat în 23 de zile.
Timpul mediu de vindecare a fost înregistrat la 9 zile.
Garnett Cheney a subliniat, de asemenea, că sucul de varză nu trebuie gătit, ci trebuie consumat crud.
Mai mult, el susține că sucul de varză conține o substanță, un factor anti-ulcer, pe care a propus-o să se numească vitamina U. În prezent, este cunoscut sub numele de S-metilmetionină și s-a constatat că îmbunătățește producția de mucină, principalul component al mucusului secretat de membranele mucoase, care protejează suprafața esofagului, a stomacului și a intestinelor și previne formarea ulcerelor.
De asemenea, are proprietăți puternice de protecție a celulelor și echilibrează imunitatea locală.
Deoarece ulcerele peptice și leziunile cutanate sunt similare în ceea ce privește afectarea țesuturilor, vitamina U accelerează vindecarea rănilor. De asemenea, inhibă formarea de adipocite (celule adipoase) la nivel molecular, tratează depresia, iar proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și antifibrotice previn și tratează afectarea rinichilor.
Sucul de varză este, de asemenea, bogat în alt agent anti-ulcer, sulforaphane, care este un puternic bactericid care ucide Helicobacter pylori și previne ulcerul peptic.
Această băutură puternică are, de asemenea, un conținut ridicat de acid glutamic, un aminoacid neesențial, care servește ca neurotransmițător al impulsurilor nervoase implicate în învățare și memorie. Deficiența sa în organism poate duce la sindromul intestinal cu scurgeri și la o funcție slabă a sistemului imunitar.
Sucul de varză este, de asemenea, abundent în vitamina C, care este un puternic antioxidant care neutralizează radicalii liberi și previne ulcerul gastric și ulcerul duodenal.
Un singur pahar de suc de varză poate furniza cantități semnificative de vitamina K, A, E și C, fosfor, iod, vitamine din familia B, fitonutrienți, enzime, calciu, fier, potasiu, glutamină și compuși antioxidanți. Prin urmare, oferă și numeroase alte beneficii pentru sănătate, după cum urmează:
– Are un profil nutrițional impresionant care întărește sistemul imunitar
– Sucul de varză scade efectiv nivelul colesterolului LDL și îmbunătățește sănătatea inimii
– Este bogat în antociani și vitamina K. care îmbunătățesc funcția creierului și reduc depunerile de placă în căile neuronale, prevenind tulburările neurodegenerative
– Acest suc natural este abundent în antioxidanți unici, inclusiv compuși sulfurici și izocianat, care previn stresul oxidativ și carcinogenii să aibă un impact negativ asupra celulelor
– Sucul de varză reglează funcția tiroidei și producția de hormoni
– Sucul de varză are proprietăți diuretice care detoxifică organismul și stimulează funcția rinichilor și a ficatului
– Conținutul său ridicat de potasiu scade tensiunea arterială, deoarece acest mineral este un vasodilatator puternic, care reduce tensiunea și tensiunea din vasele de sânge și artere și, astfel, reduce riscul de ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral.
– Deoarece este bogat în antioxidanți, inclusiv vitamina C și E, sucul de varză îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii și tratează ridurile, petele și reduce semnele îmbătrânirii
– Este sărac în calorii, dar bogat în substanțe nutritive care ajută la scăderea în greutate
Iată cum să-ți faci suc de varză de casă pentru a trata ulcerele de stomac și pentru a profita de toate aceste beneficii:
Ingrediente:
– 1 varza mica
– 6 tulpini mici de țelină
– 1 Bucată de 2 cm de rădăcină de ghimbir
– 3 morcovi
Instrucțiuni:
1. Clătiți ingredientele, tăiați-le și amestecați-le în storcător.
2. Apoi, împarte sucul în 5 porții și bea-le pe tot parcursul zilei.
3. Repetați zilnic timp de 7-21 de zile, dar în majoritatea cazurilor, veți experimenta ușurarea inițială în 2-3 zile.
Sursa: juicing-for-health.com si healthyfoodhouse.com/how-to-make-cabbage-juice-for-healing-stomach-ulcers-and-open-sores/