Cura cu lămâie – Se incepe cu sucul unei lamai in prima zi si se creste zilnic cu sucul inca unei lamai pana ajunge la 10 lamai si apoi se bea in scadere 9,8,7 s.a.m.d.
Sucul se bea cu apa in dilutia 1: 5- 1: 7. Pe parcursul acestei cure, cei cu exces de tesut adipos vor evita sa bea si alte lichide. Nu se adauga miere.
Se bea inainte de mese sau pe stomacul gol. Cei cu anemie grava vor face o cura mai blanda, ajungand doar la 4 lamai pe zi si mentinand acest plafon timp de 6 zile.
Cura cu lămâie beneficii
S-a constatat ca pe parcursul acestei cure apetitul se regleaza de la sine, asa incat slabirea se face mult mai usor. Cu toate ca nu exista cura de slabire fara efort, aceasta cura il diminueaza considerabil, reducand starile de frustrare care apar de obicei la cei (sau cele) care sunt “in lupta” cu kilogramele si cu propriul apetit.
In perioadele de pauza la cura de lamai se face un preparat dintr-o jumatate de lingura de flori de musetel si o lamaie taiata rondele. Se lasa sa macereze peste noapte.
Dimineata se stoarce. Din ceea ce ramane se face o infuzie cu 100ml de apa, care se filtreaza, se raceste complet si apoi se amesteca cu maceratul.
Totul se bea dimineata pe stomacul gol, de preferat neindulcit sau indulcit cu putina miere.
Este o cura indicata si pentru reducerea si eliminarea celulitei, varicelor, arteritei,flebitei si tromboflebitei.
Pentru cei si cele care vor sa-si modeleze corpul, aceasta cura trebuie “ajutata” de fitoterapie, de masaj si exercitiu fizic, respiratie. La nivel de alimentatie:
– se vor introduce uleiuri vegetale prelucrate la rece(dar nu in cantitati mari), cu precadere cel de masline, de porumb si de floarea soarelui.
– se urmeaza in paralel o cura cu telina sau germei de grau, sau cereale integrale + fructe+ miere naturala, sau o cura de polen. Urmarea concomitenta a acestor cure nu este o greseala.
– de cate ori se observa o scadere a vitalitatii, se introduc alimente cu valoare calorica mai mare si pure: unt proaspat, branzeturi proaspete, soia, susan, nuci, seminte de floarea soarelui, etc.
Alte indicatii: hipertensiune arteriala, afectiuni hepatice, arteroscleroza, diabet, litiaze urice, poliartrita reumatoida.
Nu se recomanda femeilor cu hipertensiune, anemie sau demineralizare pronuntata.