DE CE TREBUIE SĂ PĂSTREZI COJILE DE BANANĂ ȘI PORTOCALE. Iată la ce se pot utiliza cu succes

Anunt

Știm cu toții că fructele sunt benefice pentru sănătate și hrănitoare, dar ceea ce majoritatea dintre noi nu știm este că cojile lor pot conține și o mână de substanțe nutritive. Ele pot fi utilizate pentru o serie de probleme de sănătate, trebuie doar să știți cum.

Utilizări ale cojilor de portocală:

Dacă intenționați să folosiți coaja unei portocale, este întotdeauna mai bine să cumpărați fructe organice. Dacă nu găsiți în acest moment, înmuiați portocala într-o soluție de 1 lingură de suc de lămâie, 1 lingură de oțet alb și 1 cană de apă. Acest lucru va elimina orice reziduuri de pesticide de pe coaja exterioară.

Îmbunătățiți digestia: filozofia antică, Ayurveda, spune că amarul cojilor de portocală ajută la îndepărtarea unui tranzit greoi. De asemenea, vă poate îmbunătăți pofta de mâncare; elimina gazele, aciditatea, arsurile la stomac și vărsăturile. Cojile de portocale sunt bogate în ulei esențial d-limonen, care contribuie la mișcările intestinale normale.

Opreste insomnia: Cojile de portocală pot fi utilizate de persoanele care suferă de tulburări de somn, cum ar fi insomnia. Acestea abundă în ulei esențial cu proprietăți sedative care vă pot calma și vă pot ajuta să adormiți mai repede. Puteți să le adăugați în baia de culcare sau să le fierbeți într-o oală pentru a vă ridica spiritul și a vă induce somnul.

Mahmureala: Cojile de portocală sunt un remediu excelent după o noapte de băut intens. Într-o oală cu apă clocotită amestecați câteva coji de portocale și un varf praf de sare și lăsați-l să fiarbă timp de 20 de minute.

Anunt

Tratarea mătreții: Pentru probleme cu mătreața, tocați doar o coajă de portocală dupa care asezati-o într-o oală cu apă și lăsați-o să se înmoaie peste noapte. Aplicați acest lucru pe păr și clătiți. Vă va ajuta să condiționați și să curățați parul.

Minunat pentru piele: cojile de portocală sunt excelente pentru îndepărtarea punctelor negre, a celulelor moarte ale pielii, a pielii uscate, a acneei, a petelor, a porilor, a cearcănelor și vă luminează tenul. Puteți utiliza acest lucru și ca un produs de îndepărtare a bronzului, aplicându-l cu lapte. Dacă doriți să vă strălucească unghiile, frecați-le cu niște coajă de portocală.

Utilizări ale cojilor de banane:

Albirea dinților: Cojile de banane sunt un remediu natural excelent pentru albirea dinților. Frecați-vă dinții cu interiorul unei coji de banane în fiecare zi timp de aproximativ 2 săptămâni. Va elimina petele și vă va face dinții considerabil mai albi.

Lustruirea pantofilor: Ai lustruit pantofii? Nu vă faceți griji, doar frecați-le cu interiorul unei bucăți de banane coapte pentru a reîmprospăta, curăța și face pielea sa straluceasca!

Îndepărtați negii: Aceasta poate fi cea mai cunoscută utilizare a cojilor de banane – pentru îndepărtarea și prevenirea verucilor. Bandați o bucată de coajă de banană direct pe neg și lăsați-o peste noapte. Repetați procedura în fiecare seară timp de o săptămână sau până când verucile sunt complet îndepărtate.

Anunt

Dureri de cap: dacă suferiți de o durere de cap, tot ce trebuie să faceți este să așezați o coajă de banană pe frunte. Acum intindeti-va și relaxați-vă pana isi face efectul. Durerea va dispărea destul de curând.

Riduri: Bananele au un efect vindecător uimitor asupra pielii și pot reduce aspectul ridurilor și pot strânge pielea lăsată.

surse: www.curejoy.com si healthyfoodteam.com/keep-banana-orange-peels/

Loc de comentat