Elimină acidul fitic din fasole ! Puțini știu faptul că Fasolea dacă nu este pregătită cum trebuie te poate îmbolnăvi

Mâncărurile pe bază de fasole se numără, cu siguranță, printre preferatele românilor. Mult timp au fost chiar mâncăruri de bază. Deși fierberea acestei legume durează mult, mâncărurile de fasole, în general, sunt ușor de preparat.

Ad

Să aflăm, însă, din rândurile următoare ce greșeală facem atunci când fierbem fasolea, căci, fără îndoială, multe dintre noi o fac.

Ce conțin leguminoasele

După cum știm, fasolea face parte din familia leguminoaselor, alături de năut, linte, soia. Acestea sunt bogate în minerale, în special fier, magneziu și zinc. În special ultimele două sunt cunoscute ca având puternice proprietăți antidepresive. Totodată, leguminoasele conțin și acid fitic, o substanță care inhibă absorbția mineralelor.

Fasolea este o legumă extrem de hrănitoare dacă știm cum s-o preparăm. Pentru a profita la maximum de mineralele prezente în fasole, nu trebuie decât să le creștem absorbția în organism.
Ce greșeală facem atunci când gătim fasole și ce consecințe are aceasta

De regulă, atunci când decidem să gătim fasole, o lăsăm la înmuiat în apă călduță peste noapte. Totuși, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic să fie eliminat. De aceea, fasolea se înmoaie în apă foarte caldă (temperatura ideală este 60 grade Celsius), al cărei rol este acela de a reduce conținutul de acid fitic și, în consecință, de a crește absorbția mineralelor.

Există studii care susțin că absorbția mineralelor din fasole în organism după ce cantitatea de acid fitic a fost redusă crește între 50 și 100%.

Cum trebuie pregătită fasolea

Ideal este ca fasolea să stea la înmuiat aproximativ 18 ore. Vasul trebuie lăsat într-o încăpere călduroasă. Pe măsură ce boabele de fasole absorb apa, oala în care se află fasolea trebuie completată cu apă la temperatura de 60 grade Celsius, pe care, eventual, o putem păstra într-un termos. Evident, nu este necesar să ne trezim noaptea să facem acest lucru.

În ziua următoare, clătește boabele de fasole cu apă rece, apoi pune-le la fiert.

Ține cont de acești doi parametri – timpul de înmuiere (minimum 18 ore) și temperatura apei (60 grade Celsius) și vei beneficia de un aliment plin de nutrimente, al cărui consum, fără doar și poate, va ține depresia și anxietatea la distanță.

Sursa: articol relatat de fiisanatos.info/toti-facem-greseala-asta-si-ne-imbolnavim-cu-zile-cum-trebuie-de-fapt-sa-fierbem-fasolea-2/ avantaje.ro/articol/ce-greseala-facem-atunci-cand-gatim-fasole foto e-retete.ro/retete/cum-se-fierbe-fasolea-uscat

Loc de comentat