Enki și Enlil – Istoria interzisă a originii umanității. Conform Textelor Sumeriene antice Anunnakis sunt „cei care au coborât din cer”

Anunt

Textele sumerice antice se referă la Anunnakis ca „cei care au coborât din cer”, o rasă puternică de ființe extraterestre care a proiectat omenirea cu sute de mii de ani în urmă .

Anunnakis, sau „cei care au coborât din cer”, erau principalii zei ai vechilor sumeni, acadieni, asirieni și babilonieni care locuiau în Mesopotamia, regiunea în care se află acum Iranul și Irakul .

In mitologia sumeriană, Enki era unul dintre cei mai importanți zei și patronul orașului Eridu, considerat de vechii locuitori din Mesopotamia ca fiind primul oraș construit în lume .

In Epopeea lui Atrahasis, poemul epic al mitologiei sumeriene care spune povestea de la creație până la Marele Potop, Enki este responsabil pentru crearea omenirii, care a fost destinată să slujească zeilor .

Oamenii, care în acest moment aveau vieți lungi, s-au înmulțit rapid și Enlil, capul zeilor, a fost foarte deranjat de zgomotul pe care l-au făcut oamenii și au decis să trimită catastrofe pe Pământ pentru a micșora populația și, în fiecare catastrofă, oamenii l-au implorat pe Enki să-i învețe ce să facă pentru a supraviețui. Enlil decide apoi să trimită o mare inundație pentru a extermina omenirea o dată pentru totdeauna și, deoarece Enki nu a reușit să zădărnicească planurile lui Enlil, a coborât pe Pământ pentru a-l salva pe Atrahasis, pe care îl considera un om drept .

Enki a ordonat și l-a instruit pe Atrahasis să construiască o arcă pentru a se salva de mânia lui Enlil și toate celelalte ființe umane au fost distruse în potop. După potop, Enlil a sugerat să creeze din nou ființa umană, dar de data aceasta cu unele limitări, cum ar fi a fi mai puțin fertil, de scurtă durată și mai vulnerabil decât rasa anterioară.

Planeta Nibiru

Scriitorul azer Zecharia Sitchin are o interpretare foarte diferită a originii omenirii, așa cum a expus în colecția sa de cărți „Cronicile pământului” . Zecharia Sitchin i-a descris pe Anunnaki ca fiind astronauți antici și că „cei care au venit din ceruri” ar fi o rasă extraterestră de ființe superioare din punct de vedere intelectual care i-au învățat pe sumerieni despre astronomie, arhitectură, matematică, medicină, metalurgie și le-a dat limbaj scris.

Anunt

Sitchin credea că actualul Homo Sapiens a fost rezultatul manipulării genetice și că Anunnakis a creat sumerienii amestecând ADN-ul unui hominid cu al lor, bazat pe poemul babilonian Enuma Elish, colectat pe tăblițe de lut cu scrieri cuneiforme din biblioteca regelui asirian Assurbanipal din orașul Ninive, Zecharia Sitchin, expert în limbi străvechi, începe o reinterpretare a creației Pământului, care are asemănări curioase cu Geneza biblică.

Conform interpretării sale, „a douăsprezecea planetă” cunoscută sub numele de Nibiru, are o orbită lungă eliptică de 3.600 de ani în jurul Soarelui și a fost populată de ființe foarte asemănătoare cu oamenii . Potrivit lui Sitchin, în urmă cu milioane de ani, una dintre cele două luni de pe planeta Nibiru s-ar fi ciocnit catastrofal cu Tiamat, o planetă veche situată între Marte și Jupiter, care s-a rupt în două, iar una dintre aceste jumătăți ar fi fost împins într-o nouă orbită lângă una dintre lunile Tiamat, formând planeta actuală Pământ cu Luna sa .
Mai târziu, într-un alt pasaj, planeta Nibiru însuși ar fi lovit fragmentul rămas din Tiamat, care a spulberat și a format Centura de Asteroizi .

După prăbușirea severă și pentru a rezolva problemele suferite pe planeta lor, Nibiruanos a început să călătorească prin sistemul solar în căutarea aurului și, în urmă cu aproximativ 450.000 de ani, Nibiru s-a apropiat de orbita Pământului, permițând unor indivizi care să fie trimiși cu nave spațiale pe planeta noastră. Si-au stabilit bazele în Mesopotamia antică și au găsit importante zăcăminte de aur în Africa de Sud, unde și-au stabilit minele pentru a extrage valorosul mineral.

Cu toate acestea, maeștrii Nibiruan nu au efectuat lucrările miniere și, pentru aceasta, au trimis oamenii Anunnaki să facă această sarcină .Anunnakii erau ființe înalte de peste trei metri, cu pielea albă, cu părul lung și cu barbă și pe Pământ și, în ciuda abilităților lor fizice și intelectuale, au început să fie tratați ca un fel de sclav, din acest motiv, Anunnakis s-au răzvrătit în curând supraveghetorii lor și au cerut crearea unei ființe inferioare care să le ia locul.Nibiruanii au acceptat propunerea și au decis să creeze o nouă specie, combinând genele lor cu genele primatelor mai evoluate care au trăit pe Pământ, probabil Australopithecus.

Creația umanității

La început, Enki și Ninmah, care erau oamenii de știință șefi, au proiectat ființe formidabile și de dimensiuni mari care au lucrat pentru Anunnakis în mine, totuși, aceste ființe noi nu s-au putut reproduce, așa că au trebuit să fie create continuu pentru a obține optim producerea extractiilor de minerale. Enki și Ninmah au dezvoltat mai multe prototipuri de ființe până când au realizat unul care se putea reproduce între ele, așa că prima specie umană fusese creată sub forma lui Homo Erectus .

De fiecare dată când Nibiru s-a îndepărtat de Pământ, o porțiune a „zeilor” s-a întors pe planeta lor natală până la sfârșitul ciclului de 3.600 de ani, perioadă pe care sumerienii au numit-o Sar, în timp ce o parte din Anunnaki au rămas pe Pământ pentru a gestiona mine de aur și noii lor muncitori. Totuși, noii oameni atrași după imaginea și asemănarea creatorilor lor au început să aibă dispute asupra problemelor pământești, formând alianțe și răsculându-se împotriva stăpânilor lor, la fel cum se întâmplase înainte cu Anunnakis . Mulți dintre ei au reușit să scape de mine și s-au stabilit ca indivizi liberi în altă parte a Pământului pentru a începe un mod de viață nou, dar primitiv .

După 3.600 de ani, ciclul orbital a fost din nou finalizat, Nibiru s-a apropiat din nou de planeta noastră și liderii Anunnakis s-au întors pe Pământ, doar pentru a verifica dacă situația a fost din nou scăpată de sub control i-au pedepsit pe Anunnaki făcându-i să lucreze din nou în mine și, în timpul scurtei lor vizite pe Pământ, au început noi experimente pentru a crea o nouă rasă de muncitori mai perfectă .

Astfel, omul de știință Enki și medicul Ninti au folosit manipularea genetică și fertilizarea in vitro și au conceput o nouă specie cu o capacitate intelectuală mai mare, capabilă să gândească, să vorbească și să se reproducă, creând astfel Homo Sapiens. “bărbatul și femeia i-au creat; și i-a binecuvântat și i-a chemat pe numele lui Adam, în ziua în care au fost creați. ” Geneza 5: 2.

Anunt

Prin urmare, termenul ebraic Adam nu se referă la un singur om, ci mai degrabă la primul grup de ființe umane numite adamiți sau „cei care sunt de pe pământ” Sitchin afirmă că inscripțiile antice raportează că civilizația umană din Sumeria a fost înființată sub îndrumarea acestor „zei”, iar monarhia umană a fost instalată pentru a oferi intermediari între umanitate și Annunakis . Cu toate acestea, a existat încă o problemă majoră după crearea omului: celelalte ființe umanoide care au scăpat și s-au dispersat creșteau și se înmulțeau pe o mare parte a planetei .

Soluția a venit sub forma unei inundații majore ca urmare a tulburărilor care au avut loc în sistemul solar de aproximativ 12.000 de ani .Anunnakis a decis atunci să abandoneze planeta și să lase potopul să aibă grijă de toți locuitorii săi, dar Enki, convins că ultima sa creație a fost foarte perfectă și unică, a decis să ajute și să salveze oamenii, instruindu-l pe Atrahasis să construiască un gigantarca, într-o poveste foarte asemănătoare cu cea a lui Noe biblic.

Potrivit lui Zecharia Sitchin, ultima trecere a lui Nibiru a fost în 556 î.Hr. și, având în vedere orbita sa de 3.600 de ani, revenirea sa este prevăzută pentru Mileniul III. Cu toate acestea, el crede că Anunnakis vor putea reveni mai devreme și că momentul întoarcerii va coincide cu trecerea astrologică de la Epoca peștilor la Epoca Vărsător, cândva între 2090 și 2370.

sursa: alienigenasdopassado.com.br/en/enki-and-enlil-the-forbidden-history-of-humanitys-origin

Loc de comentat