In tradita populara ceaiul din frunze si flori de piersic se bea contra durerilor de piept. De asemenea, frunzele se puneau pe rani la vite, cand aveau viermi.
Frunzele de piersic sunt folosite si ca remediu pentru diverse afectiuni, cum ar fi durerile de stomac, diareea, constipatia si problemele respiratorii. Acestea sunt de asemenea considerate a avea proprietati antiinflamatoare si antiseptice.
Compozitie chimica: cele mai importante substante continute de fructele, florile si frunzele piersicului sunt: acidul acetic, aldehidele, purpurolul, mineralele (calciu, cupru, fier fosfor, iod, magneziu, potasiu, sulf, zinc) si vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C si E.
Indicatii terapeutice
Preparatele din frunze si flori de piersic au actiune sedativa si antispastica, dand bune rezultate si in combaterea viermilor intestinali (oxiuri).
Sub forma de cataplasme, preparatele din frunze de piersic sunt utilizate si in tratamentul unor cancere ale pielii, al contuziilor si arsurilor. Pisate si stoarse, frunzele se foloseau la rani vechi.