Frunzele de salvie ajută la tratarea diabetului, luptă împotriva Alzheimer și a infecțiilor. Iată cum se utilizează

Salvia este folosită în prepaprate meditaraneene, dar și în medicina naturistă. Este populară încă din vremurile antice, iar denumirea latină a acesteia care se traduce prin „a salva” evidențiază efectul benefic și tămăduitor al salviei.

Ad

Frunzele de salvie ajută la tratarea diabetului, deoarcere reduc nivelul de zahăr din sânge. Acestea mai au și efecte antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare și pot preveni boala Alzheimer.

Beneficii în sănătate

– Bun remediu împotriva tusei
– Reglează transpirația excesivă
– Redă pofta de mâncare
– Elimină problemele gastro-intestinale
– Curăță tenul gras
– Previne infecțiile

Utilizări medicinale

Salvia suprimă transpirația, mai ales pe cea nocturnă, ameliorează bufeurile și alte simptome ale menopauzei. Este prescrisă pentru afecțiuni digestive precum indigestia și aerofagia. Salvia este și tonică, ajutând la combaterea oboselii. Teste in vivo publicate în Planta Medica în 1988 au descoperit că uleiul de salvie este antispastic, fiind benefic în cazul durerilor menstruale și al crampelor gastrice.

Cercetători de la Middlesex University și de la King’s College din Londra au studiat posibilele avantaje ale tratamentului cu salvie în boala Alzheimer. Administrată extern, infuzia concentrată de plantă proaspătă poate fi folosită pentru garagră sau ca apă de gură antiseptică.

PREPARARE ȘI DOZAJ

În tratamentul problemelor digestive, oboselii și al transpirațiilor nocturne
INFUZIE: Puneți 20 g de frunze uscate de Salvie la 1 litru de apă clocotită. Lăsați să infuzeze timp de 10 minute și strecurați. Beți 1-2 câni pe zi.
CAPSULE (300 mg): Luați câte o capsulă de 3 ori pe zi.

În tratamentul inflamațiilor gingiilor și gâtului
APĂ DE GURĂ, GARGARĂ: Faceți o infuzie și folositi-o la nevoie.

sursa: mai multe pe elixirul-sanatatii.ro

Loc de comentat