In această seară putem vedea prima SuperLună din acest an. La ce oră poate fi observat cel mai specaculos cadru cu Luna

Anunt

Satelitul natural al Pământului va putea fi observat, pe 28 martie, mai strălucitor şi cu până la 29% mai mare decât de obicei. Multe alte fenomene astronomice ne aşteaptă şi în luna aprilie, între care ploaia de meteoriţi.

Luna traversează constelaţia Virgo, iar pe data de 28 martie se produce faza de lună plină la ora 20:48, se arată pe site-ul Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu”.

Anunt

Luna se va afla la 180° faţă de Soare şi va fi iluminată complet de acesta. Totodată, ea va răsări după ce Soarele a apus şi va apune după ce Soarele va răsări. Luna va putea fi observată pe cer pe tot parcursul nopţii.

Luna plină din martie este cunoscută în cultura populară americană ca „luna viermilor” pentru că, odată cu căldura de la începutul primăverii, vietăţile mărunte ale pământului încep să iasă la suprafaţă.

Pe măsură ce ne apropiem de cea de-a patra lună a anului, luna aprilie a pregătit o mare serie de evenimente astronomice care pot fi văzute într-o mare parte în cele 30 de zile ale sale, printre care prima superlună roz a anului, galaxii care pot fi observate pe bolta cerească și chiar o ploaie de meteoriţi.

Anunt

sursa: mai multe pe observatornews.ro

Loc de comentat