Ou + Miere + Hrean + Suc de lămâie – Leacul naturist cunoscut de greci și de romani care tratează bolile de plămâni

Cunoscut de greci si de romani ca un leac cu efecte sigure in raceli, hreanul s-a raspandit si in gospodariile dacilor, care foloseau frecvent aceasta „usturoiala”.

Ei coceau radacina si o foloseau ca remediu contra galcilor, florile legumei le foloseau sub forma de ceaiuri, bune pentru raceli, iar frunzele crude, aplicate pe frunte sub forma de compresa, erau leacul lor sigur pentru limpezirea mintii si alungarea migrenelor. Radacina este partea cea mai valoroasa a hreanului nu numai din punct de vedere gastronomic, ci si medicinal.

Ad

Cercetarile au aratat ca este foarte bogata in substante active: vitamine (in special vitamina C si complexul B), saruri minerale, acizi, substante antibiotice naturale, enzime, fitohormoni, uleiuri volatile si peroxidaza, o substanta antioxidanta foarte valoroasa.

Reteta cu hrean este un adevarat medicament. Acesta este un remediu folosit in special impotriva pneumoniilor recidivante, a bronsitelor cronice si a tuberculozei pulmonare.

Pe langa efectele puternic antibiotice ale hreanului, acest preparat este si un puternic vitaminizant si remineralizant, precum si un imbatabil stimulent imunitar. Hreanul curata ficatul si este indicat in dieta celor care sufera de hepatita sau ficat gras. In plus, este un bun tratament pentru tuse.

Pentru preparare aveti nevoie de:

12 oua
suc natural de lamaie
1 kg hrean ras
1 litru tuica naturala
1 kg miere de albine

Asadar, se spala foarte bine ouale, apoi se pun intr-un vas, cu coaja cu tot, si se tin timp de 12 ore in suc natural de lamaie (trebuie sa le acopere). Se scot ouale din sucul de lamaie, se sparg si se bat bine, dupa care se pun din nou in vasul cu suc de lamaie, in care se mai adauga hreanul curatat de coaja si dat pe razatoare, tuica naturala tare (palinca de prune) si mierea. Amestecul se tine la macerat intr-un borcan timp de noua zile. Se administreaza zilnic, dupa mesele principale, cate 1-2 lingurite.

Combate oboseala cronica

Hreanul este un condiment valoros, contribuind la revigorarea organismului. Datorita compozitiei chimice, actiunea sa de tonifiere este de lunga durata. De aceea, terapia cu hrean este indicata in combaterea oboselii cronice.

Daca vrei sa-ti refaci fortele, un preparat pe baza de hrean are efect revigorant si, in plus, iti creste si capacitatea de concentrare. Spala foarte bine 12 oua, pune-le intr-un vas (cu coaja cu tot), iar deasupra toarna sucul stors de la 12 lamai.

Dupa opt ore, scoate ouale din acest suc, sparge-le si amesteca-le bine, apoi pune-le din nou in vasul care contine sucul de lamaie, in care adaugi 1 kg de hrean curatat si dat pe razatoare, 1 litru de tuica tare naturala, 1 kg de miere. Acest amestec il pui la macerat intr-un vas acoperit, iar dupa noua zile poti sa incepi tratamentul. Trebuie sa iei cate trei linguri, dupa mesele principale. Dupa o pauza de 30 de zile, poti sa repeti terapia.

Maceratul este bun pentru astmatici

Iuteala radacinii are efecte binefacatoare in afectiuni precum astmul, reumatismul, guta, bronsita, litiaza urinara si leucoreea. Dai pe razatoarea mica zece radacini de hrean si le pui intr-un borcan pana se umple o treime.

Restul il completezi cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Lasi amestecul sa se macereze timp de opt zile, apoi strecori continutul. Din acest remediu poti sa iei cate o jumatate de lingurita de trei-patru ori pe zi. Extern, tinctura obtinuta se poate folosi sub forma de compresa in caz de reumatism, plagi (rani), pentru ca este foarte eficienta.

Combate sinuzita

Pentru a scapa de necazurile create de sinuzita, se folosesc cataplasme cu hrean pe zona fruntii. Practic, doua lingurite cu hrean ras se pun pe o panza care se aplica pe frunte. Nasul se desfunda la scurt timp, elimina secretiile, curatand astfel caile respiratorii. Aceasta terapie, cu efecte imediate, trebuie sa fie continuata cate cinci zile la rand.

Fiertura, in bronsite

Specialistii recomanda hreanul in tratamentul, bronsitei cronice si in afectiuni ale cailor respiratorii, cum ar fi cele pulmonare, deoarece are efecte antibiotice puternice, expectorante si bronhodilatatoare. Dai pe razatoare o radacina de hrean si adaugi patru liguri de miere. Lasi 30 de minute sa se macereze, apoi strecori bine sucul si-l fierbi cu zece linguri de apa. Dupa ce a fiert, strecori fiertura, o lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu siropul crud. Din acest leac se iau cate trei linguri pe zi.

Hreanul ras, pentru stomac

Digestia lenta si gastrita hipoacida se trateaza in mod eficient cu cate doua-trei linguri de hrean ras care se consuma in timpul meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel putin 21 de zile.

sursa: mai multe pe desanatate.com/2017/12/16/orice-boala-de-plamani-se-poate-vindeca-cu-acest-remediu-naturist-afla-cum-sa-l-prepari/

Loc de comentat