Usturoiul este unul dintre alimentele celebre, cunoscute pentru virtuţile sale deosebite în scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului şi tonifierea inimii.
Potrivit unui studiu publicat în ‘’BMC Cardiovascular Disorders’’, consumul regulat de usturoi poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, acesta având aceleaşi proprietăţi ca unele medicamentele pentru combaterea hipertensiunii. Alicina din usturoi este o substanţă cu efect cardioprotector, scade tensiunea arterială şi nivelul grăsimilor din sânge, prevenind bolile cardiovasculare.
Leacurile populare, simple şi de folos
În cele mai multe cazuri, tensiunea sanguină este ţinută în frâu cu ajutorul medicamentelor. Cu toate acestea, se pare că ele fac mai mult rău decât vindecă. Un studiu amplu, finanţat de guvernul american, al cărui cost s-a ridicat la 150 milioane de dolari, ne-a adus la cunoştinţă informaţii cu totul surprinzătoare. Cercetarea a dovedit că mortalitatea a fost cu 70% mai mare la un grup de pacienţi hipertensivi care primiseră tratament medicamentos intens, în comparaţie cu un grup de pacienţi care nu primiseră niciun tratament. Pe de altă parte, leacurile populare, transmise din generaţie în generaţie, sunt simple şi de folos. Un remediu la îndemână, cu rezultate foarte bune atunci când tensiunea o ia razna, este cel pe bază de usturoi şi lapte.
Remediu cu usturoi şi lapte – pentru pacienţi cu greutate mică
Mod de preparare
Se iau 2 căpăţâni de usturoi autohton şi se desfac, însă căţeii nu se curăţă de coajă, ci doar se spală bine cu apă caldă. Usturoiul se pune într-un vas cu 5 linguri de apă şi 250 ml. lapte. Se fierbe pe foc mic, timp de 30 de minute, apoi se strecoară.
Administrare
Din laptele strecurat se administrează câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, între mese, timp de 2-3 luni, fără pauze, chiar dacă situaţia se îmbunătăţeşte după primele 5-7 zile. Această dozare este valabilă pentru pacienţii cu greutate corporală mică.
Remediu cu usturoi şi lapte – pentru pacienţi cu greutate mai mare
Mod de preparare
Bolnavii cu o greutate mai mare de 70 de kilograme vor fierbe, după modelul descris mai sus, 5 căpăţâni de usturoi, într-un litru de lapte. Prima dată, în vas se toarnă 150 ml. apă, apoi se pune usturoiul spălat, se aduce până la fierbere şi se lasă pe foc mic, timp de 7-10 minute, după care se adaugă laptele. După primul clocot, se mai lasă să fiarbă încă 20 de minute.
Mod de administrare
Se consumă câte 150 ml, de 2 ori pe zi, timp de 2-3 luni, fără pauze, chiar dacă situaţia se îmbunătăţeşte după primele 5-7 zile. Maceratul în alcool, leac în hipertensiune Şi maceratul în alcool dă rezultate foarte bune în hipertensiune.
Reţeta
Se iau 2 căpăţâni de usturoi, se curăţă, se taie mărunt şi se pun la macerat într-un borcan transparent, de 500 gr, cu alcool de 70 de grade. Se închide ermetic, iar când conţinutul borcanului capătă culoarea paiului – galben – procesul de macerare s-a încheiat. Maceratul se filtrează prin tifon şi se păstrează închis ermetic.
Administrare
Se administrează câte 3 linguriţe (aproximativ 15 ml.) de macerat de usturoi pe zi, în cure de 3 luni.
Sursa: articol relatat de topremediinaturiste.ro
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”