Povestea Vitaminei B17. Lumea fără CANCER – Documentarul care ți-ar putea salva viața – VIDEO

Filmul este facut in 1985, ceea ce este uimitor pentru acea vreme cand accesul la informatie era mult mai restrictionat decat acum, efortul lui Griffin fiind astfel cu atat mai mult de apreciat.

Ad

După ani de cercetari, in 1950, biochimistul dr. Ernest Krebs a izolat o noua vitamina pe care a denumit-o B17 – cunoscuta şi sub numele de amigdalina (sau laetrile).

Amigdalina era cunoscută cu mii de ani în urmă, în China şi Egiptul antic, fiind extrasă din migdale amare (de unde vine şi denumirea). Un papirus egiptean, vechi de peste 5000 de ani, menţionează utilizarea “aqua amigdalorum” în tratamentul unor tumori ale pielii. Grecii şi romanii s-au folosit, la rândul lor, de proprietăţile terapeutice ale amigdalinei.

De asemenea, numeroase triburi de indieni (Navajo, Karakorum etc) consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe, bogate în amigdalină, în rândul acestora neînregistrându-se nici un caz de cancer.

Samburii de caise sunt cea mai bogata sursa naturala de vitamina B17. In general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin aceasta substanţă, care le confera un gust amarui, specific. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 7-10 samburi de caise previne apariţia cancerului.

Se face din ce in ce mai auzita opinia conform careia cancerul ar fi o boală cauzata de o deficienţa nutriţionala. Nu ar fi vorba despre o bacterie, un virus sau o toxina misterioasa, ci pur şi simplu despre absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa: vitamina B17.

Tratamentul, considerat în prezent neconvenţional, constă în injectarea intravenoasă a unor doze de amigdalină timp de două-trei săptămâni, urmat de doze orale, pentru menţinere.

Această metodă nu este acceptată de medicina ortodoxă, care reclamă lipsa unor dovezi concrete legate de proprietăţile vitaminei B17 de prevenire şi vindecare a cancerului. Însăşi încadrarea amigdalinei ca vitamină este contestată.

Adepţii terapiei neconvenţionale (pro-amigdalină) declară că există dovezi în sprijinul tratamentului cu amigdalină, dar că ele nu sunt luate în considerare, din motive financiar-politice: companiile farmaceutice multinaţionale nu sunt interesate de promovarea acestui tratament, ele neavând nici un drept (brevet, patent) asupra vitaminei B17.

Cert este, că în prezent numărul oamenilor care trăiesc din cancer este mult mai mare decât cei care mor din această cauză. Tratarea cancerului cu modul convenţional, în ciuda statisticilor de vindecare extrem de scăzute, este o afacere profitabilă, de ordinea miliardelor de dolari.

Madalina Cucu via youtube.com
Sursa: fymaaa.blogspot.com si suntsanatos.ro
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat