Tulburarile de memorie cauzate de Alzheimer sunt insotite de tulburari de limbaj si comportament, bolnavii cu aceasta afectiune fiind incapabili sa pregateasca sau sa aseze o masa.
Punerea unor obiecte in locuri bizare cum ar fi pieptenele in punga cu faina, depresia, confuzia si dezorientarea sunt alte simptome ale bolii pentru care nu exista tratament.
Se pot administra doar medicamente care controleaza intrucatva simptomele, insa s-a dovedit ca in unele cazuri, nu sunt eficiente.
Academicianul Leon Danaila, unul dintre primii neurologi care a studiat aceasta boala la noi, explica faptul ca analizele de laborator pe care le-a facut au aratat ca la acesti bolnavi se depun un fel de proteine care intrerup legaturile intre celulele nervoase.
Depunerile impiedica circulatia informatiei de la o celula la alta si atunci omul nu mai stie cum sa procedeze intr-o situatie sau alta.
Acum 30 de ani a venit la mine un profesor de matematica si mi-a spus ca atunci cand trebuie sa scrie formule pe tabla nu si le mai aminteste.
Avea 49 de ani si testele au aratat ca are Alzheimer. Adevarata maladie Alzheimer incepe devreme, conchide academicianul.
Sursa: mai multe pe caplimpede.ro