Napul tratează boli precum diabetul, osteocondroza și bolile de piele. Iată cum se folosește

napul

Topinamburul sau Helianthus tuberosus cum mai este denumit în popor Napul. Deja de mult timp sunt cunoscute proprietăţile sale medicinale, de aceea redacţia noastră a pregătit un articol despre modurile de utilizare ale acestei legume pentru tratarea şi profilaxia multor boli.

Am putea enumera un lung şir de vitamine şi minerale care se conţin în topinambur, dar cel mai important este să menţionăm inulina – substanţă necesară oamenilor ce suferă de diabet. Dar aceasta de departe nu este unica boală cu care luptă topinamburul!

Napul beneficii pentru sanatate

Diabet zaharat
Pentru tratamentul şi profilaxia diabetului zaharat se recomandă consumul de trei ori pe zi a câte două rădăcini proaspete sau fierte de topinambur, de dorit cu 10 minute înainte de luarea mesei. Se folosesc de asemenea şi frunzele plantei: ele se spală, se mărunţesc şi li se adaugă ulei – iată o salată mai puţin obişnuită!

Boli de piele

Din rădăcina rasă de topinambur se poate face “aluat” utilizat pentru tratarea eczemei, psoriazisului şi a arsurilor.

Bolile articulaţiilor şi ale ţesuturilor

Rădăcina fiartă de topinambur se aplică pe articulaţii în caz de gută şi artrită. Frunzele mărunţite ale plantei se adaugă în băi medicinale pentru tratarea depunerii de săruri, osteocondrozei şi a traumelor sistemului locomotor.

Dureri de cap

Este foarte folositor consumul de suc de topinambur în fiecare dimineaţă: amestecaţi 2 linguri de suc cu 1 lingură de apă.

Pentru slăbire

Ţineţi minte de salata originală de la punctul 1?

Guturai

Sucul de topinambur este folosit pentru lupta cu guturaiul! 5 picături de trei ori pe zi vă vor uşura rapid respiraţia!

Preparat cosmetic

Din topinambur se pot face nu doar măşti pentru piele, dar şi preparate pentru îngrijirea părului.

Pe lângă acestea topinamburul este de neînlocuit în gastronomie. Dacă v-aţi asigurat că nu aveţi reacţii alergice, includeţi neapărat această legumă în meniu!

Referinte: sursa sanatosi.com/mesh-leguma-care-trateaza-diabetul-psoriazisul-osteocondroza-si-alte-boli/, foto sanatosi.com

Loc de comentat