Norul radioactiv care pluteste deasupra EUROPEI nu este un motiv de ingrijorare spun expertii …

Anunt

Nu dati importanta norului de poluare radioactivă care plutește peste Europa – este inofensiv, a declarat joi institutul francez de securitate nucleară IRSNm, noteaza foxnews.com

Oficialii europeni au declarat că s-au detectat niveluri neobișnuit de mari de ruthenium 106, un atom radioactiv care nu se regăsește în mod natural in natura, lângă Franța, în ultima săptămână din septembrie.

Anunt

IRSN imediat „a mobilizat toate mijloacele sale de monitorizare radiologică a atmosferei și a efectuat analize periodice ale filtrelor de la stațiile sale de monitorizare”, a declarat agenția într-un comunicat de presă.

Directorul IRSN, Jean-Marc Peres, a declarat pentru Reuters că scurgerea ar putea proveni dintr-un centru de tratare a combustibilului nuclear sau dintr-un centru pentru medicamente radioactive din Rusia sau Kazahstan, nu un reactor nuclear.

Norul radioactiv prezintă doar un risc „extrem de scăzut” de contaminare a ciupercilor și a altor produse alimentare importate în Franța, a afirmat IRSN într-o declarație.

„Pontetialele riscuri de sănătate asociate acestui eveniment sunt de asemenea foarte scăzute”, a adaugat IRSN.

Anunt

Sursa: foxnews.com

Loc de comentat