Notează rețeta și scapă de dureri! Beneficiile gelatinei pentru oase și articulații. Cum se prepară și se folosește

Gelatina este o substanţă bogată în colagen ce conţine aproape jumătate din cei 18 aminoacizi esenţiali pentru o piele, unghii şi păr sănătoase, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar şi menţinerea greutăţii corporale.

Pe lângă contribuția sa la prepararea unor prăjituri delicioase, gelatina se poatre transforma într-un remediu excepțional pentru problemele articulațiilor durerilor de spate, de picioare și de gât.

• Gelatina este benefică pentru oase și articulații

Ad

Gelatina este o substanță bogată în colagen, cu proprietăți excelente asupra sănătății. Printre aminoacizii esențiali regăsiți ăn gelatină se numără prolina și hidrosiprolinul, despre care se cunoaște faprul că au impact pozitiv asupra recuperării țeutului conjunctiv. Are efect antiinflamator şi ajută la ameliorarea simptomelor precum durerea şi înţepenirea specifice artrozei.

Studiile au arătat că gelatina deține capacitatea de a mări creșterea și domeniul de aplicare al țesutului conjunctiv, fapt foarte important în cazul articulațiilor bolnave.

Pe lângă tratarea articulațiilor durerilor de spate de picioare sau de gât, gelatin este un produs cu o calitate excepțională pentru îmbunătățirea stării de sănătate:

• Previne apariția osteoporozei

Tratamentul cu gelatin menține oasele și articulațiile sănătoase. Aminoacizii din compoziție ajută la dezvoltarea și menținerea armonioasă a sistemului osos. Efectul antiinflamator ameliorează simptomele specific artrozei – durere și înțepenire.

• Întăreşte părul, unghiile şi dinţii

Gelatina este bogată în keratină ceea ce poate ajuta la regenerarea şi întărirea firului de păr, creşte rezistenţa unghiilor şi protejează dinţii împotriva plăcii dentare şi a cariilor.

• Bună pentru piele strălucitoare

Concentraţia crescută de colagen din gelatină asigură o energizare instant a dermului şi previne apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură. În plus, cu cât introducem mai mult colagen în organism prin alimentaţie, cu atât corpul va fi mai stimulat să producă pe cont propriu această substanţă benefică.

• Reglează nivelul hormonal

Se cunoaşte deja faptul că o cantitate prea mare de estrogen este cauza apariţiei inflamaţiilor şi accelerarea procesului de îmbătrânire celulară, iar consumul de gelatină pare să stabilizeze cumva acest dezechilibru, prevenind boli grave cum ar fi cancerul de sân.

• Elimină toxinele și favorizează dezvoltarea musculară

Există studii ştiinţifice care să sprijine această afirmaţie despre proprietatea benefică a gelatinei asupra ficatului. Mai exact, un eşantion de persoane cu diverse probleme hepatice au primit între 5-10 grame de gelatină zilnic, în forma sa naturală sau sub formă de suplimente alimentare, iar la finalul perioadei de studiu s-a observat o îmbunătăţire a funcţiei hepatice şi o scădere în greutate datorată procesului eficient de detoxifiere.

Gelatina conține lisină substanță ce ajută la o mai bună absorbție a calciului și favorizează dezvoltarea musculară.

Specialiștii ne asigură că următoarea rețetă ne va uimi prin eficiența ei, caracterizând-o drept un adevărat miracol pentru sănătate.

Rețetă cu gelatină pentru eliminarea durerilor

Ingrediente:

150 gr. Pudră de gelatină comestibilă ( cantitate suficientă pentru 30 de zile), un sfert de cană de apă rece.

Metodă de preparare:

Într-un sfert de cană de apă rece se adaugă 5 gr. gelatină, se amestecă bine, iar leacul se lasă să stea până dimineață, la temperatura camerei (se prepară mereu seara). În tot acest timp, gelatina va transforma apa într-un jeleu.

Adiministrare:

Dimineața după spălarea pe dinți se consumă amestecul, pe stomacul gol. Dacă vă găsiți în dificultatea de a-l consuma ca atare (gol), există posibilitatea de a-l amesteca cu miere de albine sau cu iaurt natural (preferabil).

Pacienții care au testat acest remediu, inclusiv medici specialiști se declară foarte mulțumiți de eficiența curei cu gelatină, mărturisind că doar după 7 zile de tratament, durerea a dispărut.

Tratamentul complet se ține o perioadă de 30 de zile și se poate repeta după 6 luni.

Din nefericire, există şi forme de gelatină mai puţin pure, cum ar fi cele utilizate în industria alimentară, realizate din proteine, apă şi săruri minerale adăugate în alimentele procesate, cum sunt mezelurile spre exemplu. Prin urmare, acest tip de gelatină este contraindicată deoarece în mod sigur nu va fi de niciun folos corpului, ci mai degrabă ar dăuna, din cauza aditivilor şi îndulcitorilor artificiali cu care vin la pachet astfel de alimente.

Ca efecte secundare, gelatina poate provoca un gust neplăcut în gură, o senzaţie de greutate în stomac, balonare, arsuri la stomac, şi eructaţii (râgâieli). Gelatină, de asemenea, poate provoca reacţii alergice la unele persoane.

Wonderful Life via youtube.com
Sursa: www.organicfacts.net/gelatin.html
remedydaily.com/2016/05/26/gelatin-benefits-for-bones-and-joints-and-other-healthy-effects-on-your-body/

Loc de comentat