Un grup de cercetători suedezi au descoperit cu ajutorul unui sonar, un obiect ciudat de formă rotundă, în profunzimea Mării Baltice. La o adâncime de 92 de metri, a fost descoperit un obiect în formă rotundă, care are un diametru de 60 metri.
Această descoperire a fost făcută în anul 2011. Curiozitatea cercetătorilor a fost atât de mare, încât în anul 2013 au reluat cercetările.
Surpriza a fost foarte mare, pentru că la o distanță de două sute de metri, sonarul a detectat un alt obiect, în formă de capsulă.
Televiziunea Fox News a acordat în știrile pe care le-a prezentat, spații ample cercetătorilor care și-au spus opinia cu privire la această descoperire. Oceanografii au căzut de acord, că nu poate fi vorba despre epava unui vapor, dat fiind forma rotundă a obiectului și capsula descoperită în proxima vecinătate.
Un OZN sau nu?
Din aproape, în aproape, unii cercetători au ajuns la concluzia că există o probabilitate foarte mare să fie vorba despre un OZN.
Ca dimensiuni, era cam cât o clădire cu trei etaje, iar aproape de vârf, cam la două treimi de bază, prezenta un fel de “guler”, ca un evantai amplu, posibil un fel de antenă.
Americanii nu au putut identifica sursa excepţională de energie care a putut topi o masă gigantică de gheaţă în doar două ore, baliza fiind acoperită cu un strat de 210 metri de gheaţă, dar în mod evident acea sursă provenea din interiorul dispozitivului.
După topirea gheţii, baliza începuse să emită nişte semnale luminoase de o intensitate colosală, într-un ritm foarte rapid, asemănător pulsarilor.
Dispozitivul a continuat totuşi să funcţioneze emiţând energie şi păstrând perfect uscat spaţiul care-l înconjura. Baliza era luminată şi în mod evident exista o anumită activitate interioară, însă emisiile energetice puternice încetaseră.
Un artefact misterios…
Alți cercetători susțin că este vorba despre artefacte, resturi ale unei construcții. Cum au ajuns aceste artefacte, pe fundul mării? Ce vechime au? Ce reprezintă ele?
Suedia și Finlanda au început investigațiile cu nave specializate în astfel de cercetări. Sute de scafandri au fost cooptați în această amplă operațiune. Cercetările au durat săptămâni întregi.
Structura descoperită are forma unei ciuperci, cu un picior lung de opt metri.
Pe toată suprafața ciupercii sunt încrustate linii. Zona în care este formată această structură nu este vulcanică, este exclusă posibilitatea formării ei, ca urmare a activității vulcanice.
Formele perfecte ale structurii au determinat pe cercetători să concluzioneze că natura acestei structuri este artificială. Unii specialiști susțin că poate fi o bază submarină. Cine a construit-o?
După patru ani de căutări în adâncul mării, misterul nu a fost încă dezlegat.
sursa: mai multe pe efemeride.ro/misterul-obiectului-bizar-din-marea-baltica/