Orașul din România în care se spune că “Oriunde ai păşi, sigur găseşti o cantitate mică de aur” . Atât este de bogat în aur

Este vorba de Baia Sprie din judeţul Maramureş. Aici s-a extras aur de pe timpul dacilor, fiind o zonă liberă de ocupaţia romană.

Cea mai prolifică perioadă pentru extragerea aurului se pare că a fost în jurul anului 1700, când, spun documentele vremii, existau 75 de exploatări aurifere.

Aurul a fost extras până în 2006, când s-a închis ultima mină, scrie Mediafax.

„Oraşul Baia Sprie putem să spunem că are mai multe drumuri pavate cu aur. Poate că nu este singurul din ţară.

Ne-am întreabat de multe ori cum putem să fim atât de săraci financiar când noi nu putem asfalta aceste drumuri pentru că am acoperi aurul din ele.

Da, chiar există pe orice drum de pe Dealul Minei, oriunde ai păşi, iei o piatră şi o duci la analize, sigur găseşti o mică cantitate de aur”, spune Dorin Paşca, primarul oraşului.

sursa: mai multe pe povesti-oare.ro/un-oras-din-romania-are-o-particularitate-fascinanta-oriunde-ai-pasi-sigur-gasesti-o-cantitate-mica-de-aur/ mediafax.ro/life-inedit/foto-cum-arata-orasul-din-romania-cu-strazi-pavate-cu-aur-oriunde-ai-pasi-sigur-gasesti-o-cantitate-mica-de-aur-16491162 featured foto By Cristi (originally posted to Flickr as Untitled_HDR2) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Loc de comentat