Cele mai vechi piramide ale lumii, descoperite pe peninsula Kola, confirmă existența civilizației antice pe teritoriul Rusiei.
Această civilizație este cu mult mai veche decât civilizația egipteană.
Pe peninsula Kola au fost reluate săpăturile arheologice ale piramidelor, care sunt cel puțin de două ori mai vechi decât cee egiptene și nu se știe pînă în prezent cine le-a construit, scrie ecology.md.
Peninsula Kola este o peninsulă în nord-vestul părții europene a Rusiei, în regiunea Murmansk. Țărmul este scăldat de mările Barenț și Albă. Suprafața e de circa 100 de mii de km pătrați.
Înghețurile și căderea zăpezii sînt posibile chiar și vara. Pe litoral sînt frecvente vînturi puternice (pînă la 45-55 m/s), iarna – furtuni lungi. Relieful peninsulei Kola prezintă depresiuni, terase, munți, platouri. Masivele muntoase se înalță deasupra nivelului mării cu peste 800 de metri.
Cele mai vechi piramide din lume, descoperite pe peninsula Kola, confirmă existența legendarei Hiperbore. Peninsula Kola a devenit recent Mecca pentru cercetători și vânători ai descoperirilor științifice.
Peninsula Kola ar putea fi patria celei mai vechi civilizații. Este afirmația savanților, care au efectuat o expediție spre piramidele rusești.
Aceste piramide uimitoare și planșele imense din piatră, ce au origine artificială și sunt datate avea între 9 000 și 40 0000 de ani, descoperite pe peninsula Kola, sînt un argument puternic în favoarea existenței civilizației antice în acele locuri.
Cei mai mulți cercetători sunt interesați de două piramide, amplasate nu departe de lacurile de pe peninsulă. Însă nimeni nu a reușit să finalizeze cercetările.
Ultima tentativă de a dezlega tainele Nordului rusesc a fost efectuată anul trecut de o expediție rusă, formată din istorici, astronomi, geologi și cineaști.
Michael Thomas via youtube.com
Sursa: mai multe pe ecology.md si descoperalumea.net