Știai că podbalul, o plantă des utilizată la noi, este folosită de chinezi în scheme de tratament care combat cancerul? Alături de această plantă sunt și altele care au puteri antitumorale.
Farmacia naturistă oferă remedii miraculoase care combat numeroase afecțiuni și nu puține sunt și pentru cancer. Specialiștii fitoterapeuți atrag atenția că leacurile din plante trebuie administrare cu grijă și numai după ce un medic cu specializare în fitoterapie și-a dat acordul. Printre cele mai eficiente în tratamentul cancerului se numără turmericul, ganoderma, propolisul și lista poate continua, scrie costintanasescu.com .
Turmericul, rădăcina-minune
Cunoscut și cu numele de curcuma, turmericul este o rădăcină care protejează ficatul, fiind și un valoros antioxidant și antiinflamator. Astfel, turmericul protejează colonul de radicalii liberi din aer (toxinele din mediul înconjurător), care deteriorează structura AND-ului.
Specialiștii spun că acțiunea acestei rădăcini este vizibilă în toate fazele bolii, chiar și în metastaze.
Ginsengul chinezesc este un remediu valoros
Specialiștii în fitoterapie recomandă pentru tratarea cancerului și remediile ayurvedice (din medicina tradițională indiană), cum este ashwaganda sau ginsengul chinezesc. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale benefice în tratarea bronșitelor, anemiei, artritei și ulcerelor.
Planta mai este cunoscută și pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și radioprotectoare și imunomodulatoare. Se crede că ginsengul chinezesc poate reduce efectele negative ale radioterapiei și a unor agenți utilizați în chimioterapie.
Polenul și mierea întăresc corpul afectat de cancer
Produsele stupului sunt și ele ajutoare valoroase în lupta cu maladiile. Numeroase studii au evidențiat efectele antitumorale ale propolisului, păsturii, polenului și mierii. Și s-a descoperit că acestea stimulează imunitatea și inhibă creșterea tumorilor maligne. De exemplu, mierea, consumată de femeile cu cancer de sân are rol de reducere a riscului de recidivă.
Deşi numărul cazurilor de cancer creşte într-un ritm îngrijorător, studiile au arătat că, descoperit în faze incipiente, cancerul se poate vindeca. Pentru a creşte şansele de vindecare şi pentru a scădea disconfortul, terapiile clasice trebuie combinate cu remediile naturiste.
Diagnosticul de cancer reprezintă cea mai devastatoare veste pe care o dă medicul unui bolnav. Descoperit precoce, cancerul se poate vindeca, însă tratamentul este unul complex.
Procesul de vindecare debutează cu conştientizarea de către bolnav a faptului că se poate vindeca. Un rol important are şi dieta, studiile arătând că substanţele chimice care se găsesc din belşug în alimentele care ne compun dieta zilnică favorizează dezvoltarea tumorilor.
În plus, trebuie renunţat la fumat şi la consumul excesiv de alcool, mai ales că şi proprietăţile lor cancerigene au fost dovedite ştiinţific. Pe lângă terapiile clasice, un aliat de nădejde în luptă cu cancerul sunt şi remediile naturiste. Atenţie însă, deoarece aceste remedii trebuie administrate numai la recomandarea medicului fitoterapeut.
Vâscul, citostatic natural
Pentru a inhiba multiplicarea celulelor canceroase şi, implicit, formarea tumorile bolnavul trebuie să aibă un sistem imunitar puternic. În acest sens, fitoterapeuţii recomandă vâscul. Acesta are efect imunomodulator, care îi este conferit de capacitatea de a stimula producerea de limfocite T, componente de bază ale imunităţii. În plus, s-a demonstrate ştiinţific că limfocitele T astfel formate ţintesc exclusiv celulele canceroase, lucru care, în mod normal, nu se întâmplă. De asemenea, vâscul previne extinderea cancerului prin metastaze. Pentru a beneficia de acest tratament, bolnavul trebuie să se adreseze medicului fitoterapeut, deoarece dozele sunt individualizate.
Ceaiul verde opreşte înmulţirea celulele bolnave
Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă britanici de la Colegiul universitar „King” a arătat că ceaiul verde previne creşterea tumorilor. Acesta conţine substanţe care împiedică formarea de noi vase de sânge la nivelul tumorii, inhibând astfel dezvoltarea celulelor canceroase. În plus, ceaiul verde are proprietăţi antioxidante, ajutând la neutralizarea radicalilor liberi responsabili, printre altele, de formarea celulelor canceroase. Fitoterapeuţii recomandă trei-patru căni de ceai verde zilnic.
Lichenul de piatră, în cancerele tubului digestiv
Datorită proprietăţilor antitumorale ale acidului ursolic din compoziţia sa, lichenul de piatră este un remediu excelent pentru grăbirea vindecării cancerului de la nivelul tubului digestiv. Lichenul de piatră se poate administra sub formă de pulbere (patru-şase linguriţe pe zi, pe stomacul gol) ori de infuzie (o lingură de plantă şi o cană de apă clocotită). Se beau două căni de infuzie de lichen de piatră pe parcursul zilei. Durata curei se stabileşte numai de către medicul fitoterapeut, în funcţie de stadiul bolii.
Recomandare: Orice tratament pe bază de plante se administrează numai cu acordul medicului fitoterapeut.
SFATUL SPECIALISTULUI
Există nenumărate studii care confirmă proprietăţile anticancerigene ale câtorva plante care pot fi cumpărate de la PLAFAR. Printre ele se numără armurariul, care se recomandă sub formă de tinctură ori de infuzie. Se ia câte o linguriţă de tinctură de armurariu de trei ori pe zi, diluată în apă sau în ceai. În cazul infuziei, se recomandă un litru pe zi, timp de 21 de zile. O altă plantă cu efect anticancer este orzul verde. Se iau câte 50 ml de suc de orz verde diluat în 50-100 ml de apă. Cantitatea obţinută se împarte în trei părţi egale, care se beau cu înghiţituri mici înaintea meselor principale. Nu trebuie să uităm nici produsele stupului (mierea, polenul, păstura, propolisul), al căror consum regulat împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.
Sursa: mai multe pe costintanasescu.com/S%C4%83n%C4%83tate/Plante-si-solutii-naturale-cu-efect-anticancer_13110