Postiți și veți ține cancerul departe!

Ad

Printre cele zece reguli de aur ale prevenţiei cancerului se află şi postul. Cei care ţin post fac foarte rar cancer, susţine doctorul Pavel Chirilă, un medic excepțional, adept al medicinei biblice, care se ghidează după acest adevărul „doctorul tratează, Dumnezeu vindecă”. De altfel, există foarte multe argumente științifice, medicale și religioase care susțin postul periodic pentru sănătatea trupului, a psihicului și a sufletului.

Pavel Chirilă este un medic care se roagă pentru pacienții săi și bolnavul descoperă că Dumnezeu este adevăratul „doctor al sufletelor și al trupurilor”, Căruia nu-i sunt ascunse oasele, nici ființa lui pe care a urzit-o din pământ. (Psalmul 138, 15).

„Nicio terapie nu este valabilă în afara lui Hristos”

Nu există vindecare fără voia sau intervenția lui Dumnezeu. Tămăduirea este un dar de la Dumnezeu și ea vizează nu doar trupul, ci mai ales sufletul. Prin suferință, bolnavul se apropie de Dumnezeu și descoperă credința care îi întărește mintea cu nădejde, și îl ajută să suporte mai ușor durerile și neputințele trupului.

Ne apropiem de Dumnezeu și prin post – porunca cea dintâi pe care primii oameni au călcat-o, și care le-a adus lor și omenirii întregi moartea trupească.

Doctorul Pavel Chirilă recomandă bolnavilor, și nu numai, postul periodic, ca armă puternică împotriva cancerului și a bolilor cronice. Postul are o latură duhovnicească esențială, din care decurg toate celelalte beneficii asupra organismului.

Vorbind despre abuzul de carne și grăsimi, dr. Chirilă spune că proteinele de origine animală au un risc oncogen. Studiile științifice au demonstrat acest lucru.

Explicația constă în faptul că produsele obținute din carnea animalelor crescute nenatural (cu hormoni, antibiotice, sedative, vaccinuri) aduc în corp o mulțime de E-uri și compuși poluanți. Salamurile, mezelurile și alte produse din carne procesată care se găsesc în magazine au o cantitate mare de săruri nitrice, care duc la formarea de substanțe cancerigene numite nitrozamine. Ele pot cauza îndeosebi dezvoltarea cancerului de stomac, de esofag, de ficat, de pancreas și de colon.

Analizând Sfânta Scriptură, doctorul Pavel Chirilă spune că e bună cumpătarea sau chiar renunțarea la carne, fără a o interzice cu desăvârșire. Cei care nu pot exclude complet carnea din meniul lor, trebuie să aleagă doar carne de calitate, care provine dintr-o sursă sigură, și să o consume o dată sau de două ori pe săptămână.

„A mânca zilnic carne este clar un abuz”. Există surse de proteine de calitate care pot înlocui carnea, precum ciupercile, leguminoasele (fasolea, lintea, soia, năutul) sau peștele.

Este dovedit științific că postul reduce răspunsul inflamator din corp și întărește sistemul imunitar. Postul negru de 48-72 de ore stimulează refacerea celulelor imunitare afectate și regenerează celulele sănătoase.

Loc de comentat