Prazul ca și remediu în diferite afecțiuni. Este indicat în: tulburări digestive, constipație, reumatism, insuficientă renală, ateroscleroza, obezitate, afecțiuni urinale, ten iritat

Anunt

Prazul este o leguminoasa erbacee, originala din regiunile invecinate Mari Mediterane. Prazul a fost si este folosit in bucatarie ca si aliment iar in traditia populara este folosit si astazi ca remediu impotriva multor afectiuni cu ar fi: dureri de urechi, in caz de hemorozi, constipatie , tulburari digestive.

Prazul si proprietatile sale medicinale:

– tonic al sistemului nervos
– laxativ
– antiseptic
– diuretic uric
– stimuleaza imunitatea
– reduce riscul de cancer la colon

Prazul este indicat in: tulburari digestive, constipatie, reumatism, insuficienta renala, ateroscleroza, obezitate, afectiuni urinale, ten iritat etc.

Prazul ca si remediu in diferite afectiuni

Anunt

Ten iritat

– pentru ten iritat se poate folosi suc de praz sau suc de praz in parti egale cu lapte in functie de cat de iritat este tenul. Se curata fata, apoi se aplica suc de praz si se lasa sa se zvinte; se clateste cu apa calduta. Acest remediu se aplica de mai multe ori pe zi fara a avea contraindcati. Se pot face si cataplasme din praz fiert in untura de porc ce pot fi aplicate pe un ten iritat (este mai gretos dar merita).

Abcese si furuncule

se amesteca suc de praz cu miez de paine, facandu-se o pasta care se aplica peste abces sau furuncul, lasand amestecul sa lucreze 2-3 ore apoi se schimba cu unul proaspat. Aplicatiile cu suc de praz se fac pana la vindecare.

Retentie de urina si cistite

se fierb cateva fire de praz in ulei de masline la foc mic, pana cand se inmoaie, si se aplica calde pe partea de jos a abdomenului. Se lasa sa lucreze peste noapte si acest remediu se aplica in fiecare seara pana la vindecarea completa.

Anunt

Constipatie

prazul are un continut mare de celuloza si mucilagiu ingrediente indispensabile intr-o digestie buna si implicit, intr-un tranzit intestinal bun. Prazul se poate consuma atat precparat cat si-n salate, este un bun inlocuitor al cepei dar cu o aroma aparte.

Sa va fie cu leac!

Loc de comentat