Primul Hotel în spatiu, gata să se deschidă in 2027. Va găzdui până la 400 persoane si va funcționa rotindu-se în orbită

Anunt

O companie din Statele Unite are planuri ambițioase pentru dezvoltarea turismului spațial – vrea să construiască un hotel-croazieră spațială până la sfârșitul acestui deceniu, conform Euronews.

Stația Voyager, prototipul realizat de Gateway Foundation, se află în acest moment în dezvoltare, iar obiectivul este construcția unei atracții cu camere suficiente pentru 400 de persoane. Construit pe un cadru circular, Voyager ar urma să funcționeze rotindu-se în orbită pentru a simulat o forță gravitațională similară cu cea de pe planeta Marte, adică la 40% din gravitația Pământului.

Anunt

Ar fi vorba de primul proiect care creează un mediu propice de lungă durată pentru oameni în afara planetei noastre.

Voyager este dezvoltat pentru a furniza servicii variate de tip croazieră – restaurante, zone de relaxare, spa, cinematografe și baruri. Hotelul spațial va putea înconjura planeta în doar 90 de minute. Cadrul va fi, de asemenea, suficient de mare pentru a include 20 de „celule” care vor funcționa ca mici „vile”, dar și spațiu închiriat către agenții spațiale precum NASA.

Anunt

Sursa: mai multe pe digi24.ro

Loc de comentat