Papadia.
O vorbă din bătrâni spune că pentru pentru fiecare suferinţă Dumnezeu ne-a dat câte o plantă. Unele însă, deşi sunt foarte cunoscute, fiind prezente pe orice margine de drum, sunt prea puţini cei care cunosc proprietăţile lor vindecătoare. Păpădia este una dintre aceste plante cu efecte uimitoare în afecţiunile hepato-biliare. În cartea sa ”Sănătate din farmacia Domnului”, Maria Treben descrie planta ca fiind folositoare în foarte multe afecţiuni. Se pot folosi atât tulpinile aeriene cât şi frunzele şi rădăcinile, fiecare fiind utilizat la diferite tipuri de afecţiuni.
Bolile hepato-biliare, hepatita cronică sau diabetul sunt primele descrise de ea ca fiind afecţiuni în care păpădia a fost folosită cu succes. Se culeg florile, iar după ce au fost spălate, se rup florile şi se consumă tulpinile crude. Sunt suficiente 5-6 tulpini zilnic, iar pentru diabetici, recomandă consumarea a 10 tulpini zilnic, în perioada în care este înflorită.
Păpădia este de folos în eczeme, mâncărimi şi erupţii, dar pot fi de un real folos în reglarea sucului gastric. Stomacul este curăţat de toxinele care se elimină mai greu. Ajută, de asemenea, la eliminarea calculilor biliari şi stimulează activiatea hepatică şi biliară. Are rol important în tulburările de metabolism, scade colesterolul, grăbeşte arderile şi poate fi de folos în curele de slăbire. Are şi un rol depurativ, dar ajută şi în tratarea artritei, reumatismului, inflamaţiilor ganglionilor, care se retrag, dacă cura cu tulpini proaspete este ţinută timp de 3-4 săptămâni.
Rădăcinile, bune pentru afecţiuni circulatorii
Rădăcinile păpădiei, consumate crude sau uscate sub formă de ceai, au efect depurativ, de stimulare a digestiei, diuretic şi ajută la fluidificarea sângelui ”îngroşat”. În alte vremuri, femeile le foloseau ca produs cosmetic, opărind planta cu rădăcină cu tot, ar cu inuzia obţinută se spălau pe faţă. Tenul devenea mai luminos.
Păpădia curaţă organismul, iar rădăcinile de păpădie se considerat că au rol depurativ, sudorific, diuretic, stimulatorie. Ajută şi la tratarea anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentaţiilor intestinale, gutei, litiazei renale. Salata de frunze proaspete de păpădie curăţă organismul de toxine.
Decoctul de păpădie se recomandă în afecţiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet.Se consumă zilnic, două trei căni.
Ghimbir.
Datorita numarului urias de proprietati nutritive si curative pe care le detine, ghimbirul se numara printre cele mai bune condimente pe care le poti introduce in alimentatie.
Includerea ghimbirului in alimentatia de zi cu zi te poate ajuta sa previi sau sa te vindeci de nenumarate boli si afectiuni. Poti consuma ghimbir inclusiv pe post de supliment alimentar, sau preparat sub forma de ceai.
Iata ce poate face pentru tine ghimbirul:
– Intareste substantial sistemul imunitar, prevenind aparitia racelilor si a altor boli virale.
– Poseda proprietati analgezice si antiinflamatorii, calmand un spectru larg de dureri. Efectele sale calmante persista de-a lungul intregii zile atunci cand este consumat dimineata sub forma de ceai.
– Desfunda si dreneaza in mod eficient sinusurile. Tot ce trebuie sa faci este sa bei o cana de ceai fierbinte de ghimbir. Folosit astfel, ghimbirul nu are efecte adverse.
– Creste absorbtia nutrientilor la nivel digestiv.
– Echilibreaza si mentine sub control glicemia, inlesnind astfel curele de slabire si energizand intregul organism.
– Imbunatateste concentrarea.
– Calmeaza arsurile stomacului prin faptul ca neutralizeaza excesul de acid gastric. In plus, nu produce efecte adverse.
– Proprietatile sale antiinflamatorii atenueaza simptomele bolilor inflamatorii. Ghimbirul calmeaza inflamatiile si durerile artritice.
– Incurajeaza si accelereaza arderea grasimilor si induce o senzatie de satietate. Este extrem de util in curele de slabire, deoarece activeaza sucurile digestive si sprijina functionarea sistemului digestiv.
– Potrivit unei cercetari de specialitate, ghimbirul ofera protectie impotriva bolii Alzheimer, deoarece incetineste degradarea si reducerea numerica a celulelor cerebrale.
– Reduce riscul de aparitie a sindromului de colon iritabil.
– Imbunatateste circulatia si energizeaza intregul organism. De asemenea, deschide porii si sprijina functia circulatorie.
– Desi nu poate vindeca astmul complet, ghimbirul reduce simtitor intensitatea simptomelor acestei boli prin faptul ca deschide caile respiratorii si calmeaza durerile specifice.
– Previne si vindeca raul de miscare si toate simptomele asociate, printre care se numara si frisoanele, ametelea si greata.
– Ajuta la refacerea si recuperarea muschilor obositi.
– Poate fi folosit pentru combaterea cancerului, fiind demonstrat faptul ca distruge celulele de cancer ovarian.
– Dezinfecteaza cerul gurii si mucoasele bucale, reimprospatand respiratia. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi ghimbir ras la un pahar cu apa fierbinte, apoi sa folosesti solutia pentru clatirea gurii.
– Prin faptul ca stimuleaza sistemul circulator, ghimbirul poate fi folosit si pe post de afrodiziac cu efecte puternice pentru ambele sexe.
– Reduce simptomele de balonare si flatulenta. Curata sistemul digestiv si neutralizeaza problemele din interior. Bea o cana de ceai de ghimbir inainte de a merge la culcare, si acesta va calma problemele digestive pe durata noptii.
Pentru rezultate optime, foloseste intotdeauna doar ghimbir proaspat.
Articol Remedii naturiste
Referinte: surse adevarul http://www.healthyfoodhouse.com/ secretele expunere
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”