Rețetă din 2 ingrediente pentru vindecarea ficatului gras – rezultate în 72 ore

Pentru a-ți curăța eficient ficatul ai nevoie de doar 2 ingrediente. Această băutură miraculoasă întărește imunitatea și este folosit de sute de ani ca remediu și pentru stimularea apetitului și pentru îmbunătățirea digestiei.

Băutura se prepară din lămâie și zer. Zerul este bogat în proteine, potasiu, calciu, enzime, acid lactic, fosfor, aminoacizi și vitaminele C, B2, B6, B12, C și K. Potrivit studiilor moderne, previne hipertensiunea și osteoporoza, reglează nivelul de colesterol, crește masa musculară, micșorează considerabil riscul de atac cerebral sau de infarct, întărește sistemul imunitar și elimină stresul.

Pentru a prepara băutura, se fierbe 1 L de lapte și se adaugă în el sucul de la 1 lămâie cât este încă fierbinte. Se lasă să se răcească până se va forma un lichid verzui și transparent la suprafață. Acel lichid este zerul care trebuie consumat. Se transferă într-un recipient separat și se păstrează la frigider.

La fiecare masă se amestecă 1 lingură de zer cu 200 ml de apă și consumă. Această soluție va elimina și arsurile stomacale.

Chirurgul turc, prof. Yaman Tokat, are o experiență medicale de peste 40 de ani și a dobândit titulatura de „numărul 1 mondial în transplant și chirurgie hepatică”, făcând mii de astfel de intervenții și fiind cel care a implementat transplantul hepatic în Turcia, transformându-l într-o operație „de rutină” cu 95% rată de succes. Profesorul Tokat vizitează adesea România și oferă consultanță medicală. Astfel ne-a oferit informații prețioase despre diagnosticarea și despre tratamentul bolilor hepatice.

Adevărul despre mituri precum ficatul nu doare și se regenerează după o perioadă de exces alimentar l-am aflat tocmai de la profesorul Tokat: „Bolile de ficat sunt din ce în ce mai numeroase în întreaga lume. Înainte, cancerul hepatic era pe locul 7 pe lista celor mai agresive și des întâlnite forme de cancer, iar acum 2 ani a ajuns pe locul 5, anul acesta este pe locul 3. În fiecare an, 1 milion de oameni mor de cancer hepatic. Și tot în fiecare an, foarte mulți oameni sunt diagnosticați cu această boală. Cei cu ficat gras, care duc o viață sedentară și nu au o dietă sănătoasă, se expun unui pericol foarte mare. În România văd foarte mulți pacienți cu hepatocarcinom, cancer al ficatului, cât și colangiocarcinom, cancer al ductelor biliare. Cred că românii, cât și toți oamenii din lume, devin din ce în ce mai grași. Astfel apare ficatul gras care duce la stenoză și de la stenoză se ajunge la cancer. Problema este că oamenii merg foarte târziu la spital. Chiar și când aveți mici dureri sau simptome care pot apărea nesemnificative, e bine să consultați un medic” spune profesorul Tokat.

Totodată, se întâmplă ca o mare parte din pacienți să-și efectueze analizele de rutină, anual, iar la un moment dat descoperă că au o boală avansată a ficatului. Acest scenariu este unul foarte comun și chirurgul explică de ce: „ Tumorile hepatice sunt alcătuite din celule hepatice și se comportă în prima fază exact ca și ficatul. De aceea, oamenii nu-și dau seama că au o boală gravă la ficat decât atunci când e prea târziu, când cancerul a ajuns la un stadiu avansat. Orice durere în partea dreaptă a abdomenului superior este un motiv să vă adresați medicului, dacă suferiți de diabet sau dacă sunteți peste greutatea normală, ori dacă în trecut ați suferit de obezitate și dacă aveți în familie persoane care suferă de boli hepatice, obligatoriu trebuie să vă monitorizați sănătatea ficatului anual”.

Ad

Când doare ficatul?

Așadar, ficatul doare, dar atunci când simțiți orice fel de disconfort trebuie să apelați la un consult de specialitate, în special unul imagistic. „ Ficatul doare când capsula ficatului este sub presiune. El nu doare în mod obișnuit, ci doar atunci când se mărește. Iar acesta e semnul unei boli sau a unei tumori” – explică medicul turn Tokan.

Profesorul Tokan îndeamnă pe toți cei care suspectează o problemă hepatică să nu apeleze doar la analizele clasice de laborator, ci și la teste imagistice precum RMN, ecografie sau CT.

Care este cel mai eficient tratament în cancerul hepatic la ora actuală?

Opțiunile pentru tratarea cancerului hepatic sunt numeroase, dar principala soluție este înlăturarea chirurgicală a părții bolnave sau transplantul întregului organ. „Chirurgia hepatică se îmbunătățește constant. Acum 10 ani nu operam prea mulți paciență, foarte mulți erau considerați inoperabili. Acum operăm 95% dintre pacienți prin diverse tehnici și metode, combinăm intervenția cu embolizarea venei porte pentru a crește partea sănătoasă a ficatului, folosim radioembolizarea pentru a micșora tumorile și lobul ficatului, acum putem împărți ficatul. Deci avem foarte multe opțiuni. În tratarea cancerului hepatic hirurgia este cea mai bună soluție, însă nu este niciodată sigură în procesul de vindecare. Pacientul trebuie să urmeze un tratament citostatic și radioterapeutic. Există acum și imunoterapia, un tratament de multe ori foarte eficient” – explică profesorul turc.

 

 

 

Ad

 

 

Sursa – kilocalorii.ro

Loc de comentat