Rețetă Tiramisu de poveste! Cea mai ușoară rețetă pentru un TIRAMISU RAPID și DELICIOS. Nu poți să-i reziști!

reteta tiramisu

Cine rezistă în fața unei porții de Tiramisu? Până și orașele Italiei, mama lui, dispută pe marginea originii acestei prăjituri delicioase. Ne place, dar nu întotdeauna are același gust, mai ales după ce rețeta originală a fost refăcută și completată de mii de oameni. Iată o rețetă Tiramisu rapid, care îți garantează gustul autohton.

Rețetă Tiramisu – ingrediente necesare

INGREDIENTE (6-8 porții)
*8 ouă
*200 grame zahăr
*4 plicuri frișcă praf
*un pachet mare pișcoturi
*cafea gata preparată, fără zahăr
*2 cutii brânză mascarpone
*coniac sau esență rom, cacao

Mod de preparare rețetă Tiramisu

1-Se separă gălbenușurile de albușuri

2-Se bat albușurile spumă după care se adaugă frișca praf și se continuă mixarea la viteză mare până ce amestecul devine ca o cremă tare. Se pune la frigider.

3-Se bat gălbenușurile spumă și se adaugă zahărul treptat, mărind și viteza de mixare. Se adaugă cele două cutii de mascarpone și se mixează până ce amestecul devine omogen, ca o cremă.
4-Cele două compoziții se amestecă și se mai mixează câteva minute, după care se pune la frigider. Între timp se pregătesc pișcoturile.

5-Cafeaua trebuie să fie caldă, și după preferințe se adaugă în ea coniac sau esență de rom. Fiecare pișcot este înmuiat 2 secunde în cafea și se asează în formă înaltă (recomand cu cerc detașabil). Se așează un strat de pișcoturi după care se pune crema deja preparată, din abundență. Din nou se așează un strat de pișcoturi înmuiate și apoi restul de cremă. La final de presară praf de cacao din abundență.

6- Se ține la frigider minim 12 ore. POFTĂ BUNĂ!

Vezi cum se face reteta de tiramisu

Urmareste in acest video reteta de tiramisu pas cu pas:

sursa: cyd.ro/cea-mai-usoara-reteta-pentru-un-tiramisu-rapid-si-delicios-nu-poti-sa-i-rezisti/

Loc de comentat