Rozmarinul – stimulează creșterea părului. Folosirea rozmarinului pentru îngrijirea părului este foarte simplă, trebuie doar să ..

Anunt

Rozmarinul este o plantă uimitor de benefică, care poate avea o serie de utilizări medicinale, dintre care una este stimularea creșterii părului.

Conține compuși organici care stimulează circulația sângelui la nivelul pielii capului și astfel determină o creștere nouă și mai rapidă a părului. Utilizarea rozmarinului în rutina obișnuită de îngrijire a părului vă va condiționa părul, îl va face lucios și matasos și va rezolva o serie de probleme ale scalpului, cum ar fi mătreața și mâncărimea sau scalpul uscat.

Folosirea rozmarinului pentru îngrijirea părului este foarte simplă, trebuie doar să faceți o clătire a părului cu apa pe bază de plante sau ceai.

Rozmarinul abundă în fitochimicale, care sunt surse potențiale bogate de compuși naturali, cum ar fi diterpeni fenolici, acizi flavonoizi fenolici și uleiuri esențiale. Aproape 90% din activitatea antioxidantă se datorează în principal conținutului ridicat de componente nevolatile precum acid carnosic și carnosol (diterpene fenolice) și acid rosmarinic. Aceste fitochimicale au proprietăți anti-bacteriene și anti-fungice, îți fac părul să strălucească și stimulează creșterea părului.

Cum se face clătirea părului pe bază de plante de rozmarin

Se toarnă 4 căni de apă într-o oală și se aduce la fierbere.
Adăugați rozmarin ( cateva picaturi ulei esențial sau rozmarin proaspat sau uscat )
Lăsați-l să se absoarbă timp de cel puțin 30 de minute. Puteți chiar să o lăsați peste noapte pentru rezultate și mai bune.
Apoi strecurați lichidul și lăsați-l să se răcească.

Anunt

Opțional:

Adăugați oțet și amestecați.
Păstrați la frigider.

Instrucțiuni:

Mai întâi spălați-vă părul cu șampon așa cum faceți în mod normal și apoi clătiți-l cu apă de rozmarin. Masați rădăcinile parului bine iar apoi clătiți-l.

Opțional:

De asemenea, puteți adăuga 1-2 lingurițe de oțet de mere la clătire. Te va ajuta să scapi de orice reziduri din gelurile de coafare și șampoane.

Alte utilizări ale rozmarinului pentru creșterea părului:

Puteți adăuga câteva picături de ulei de rozmarin în șampon
Clatiti parul cu ceai caldut de rozmarin

Anunt

Inainte de a utiliza uleiul de rozmarin incercati sa picurati o picatura pe piele pentru a observa daca exista reactii alergice.

“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

sursa: healthyfoodteam.com/prepare-use-rosemary-hair-rinse-enhance-hair-growth/

Loc de comentat