Secretele Atlantidei – Cum a descris marele filozof grec Platon, civilizația Atlantidă – VIDEO

Anunt

Acum 2500 de ani a început să se răspândească legenda privind o societate ideală din trecut care se bucurase de o abundență de resurse naturale, o mare putere militară cu clădiri splendide și remarcabile realizări inginerești, cu performanțe intelectuale mult mai avansate ca în celelalte civilizații.

Numită Atlantida, această civilizație a fost descrisă ca existând pe un continent cu sol fertil, ape pure, benefice pentru sănătatea și vigoarea trupului.
Potrivit lui Platon, Atlantida a existat cu 9.000 de ani înainte ca el să se nască. El a spus că există în Oceanul Atlantic în afara stâlpilor lui Hercule. El a spus că Atlantida era puternică, puternică și avansată. Potrivit lui, a fost plasata pe o insulă luxuriantă, înconjurata de munți avand o natură frumoasă și animale exotice.

Potrivit lui Platon, Atlantida era un oraș portuar cu 3 straturi de inele în jurul centrului. El a dat chiar dimensiuni exacte pentru întregul oraș. Experții care studiază Atlantida cred că a fost probabil extrem de avansată. Tehnologia lor era probabil comparabilă cu nivelul nostru, dar cu o bază tehnologică diferită. Al nostru se bazează pe electronică etc. În timp ce atlantienii sunt teoretizați că au avut tehnologia lor bazată pe armonici și cristale.

Sclavii făceau muncile manuale, permițând unei vaste elite să caute cunoașterea. În secolele următoare nu a mai fost găsită nici o dovadă a existenței Atlantidei, dar atributele ei s-au extins, incluzând abilități inginerești și tehnologice care au sporit în imaginația populară si statutul său legendar.

Atlanţii au fost creditați cu o tehnologie capabilă să genereze electricitate, să construiască mașini zburătoare și să utilizeze energia nucleară. Se consideră că locuitorii continentului pierdut aveau conexiuni cosmice cu extratereștrii și ar fi putut să fie chiar colonie terestră a exploratorilor din alte lumi. Locuitorii de atunci aveau puteri pe care noi acum nu le avem.
Platon a spus că acesta era un oraș al iubirii, armoniei și liniștii. Au fost pașnici cu alte țări, dar în cele din urmă lăcomia a fost prăbușirea lor și întregul lor oraș a fost distrus de Poseiden (Zeul Mării). El a spus că au avut loc dezastre naturale. Cutremure, vulcani, tsunami etc.

Coaliția aflată la putere descindea din Poseidon, zeul mărilor.
Potrivit mitologiei grecești, Poseidon a avut cinci perechi de gemeni, fiecăruia fiindu-i dăruită o regiune a Atlantidei. Atlas, primul născut, a primit cea mai mare provincie, care a devenit orașul Atlantida.

Anunt

Cea mai importantă clădire de pe insulă era Templul lui Poseidon. Atlantida avea o puternică armată de mercenari. Platon scrie că atlanţii au devenit tot mai corupți și lacomi, punându-și scopurile egoiste mai presus de binele comun. Ei au dorit să domine lumea, invadând alte teritorii.

Conversațiile dintre Platon și Socrate vizau originea și structura planetei, menirea omenirii, faptul că atlanţii cuceriseră toată lumea, cu excepția Atenei.
Solon susținea că a auzit de povestea Atlantidei de la niște preoți egipteni din orașul Sais. Preoții i-au spus că civilizația atlanţilor era mai veche cu câteva secole față de cea egipteană.

Una dintre cele mai mari și mai crezute teorii este că se află sub un mare parc național din Parcul Național Doñana în Spania modernă.
Oamenii de știință au reușit să trimită sateliți care sa pota vedea sub pământ și au descoperit ceea ce par a fi inele în acea zonă. Cu toate acestea, nu pot săpa doar în această zonă, deoarece este un parc național și este probabil foarte profund și greu de accesat.

Nici guvernele nu i-au lasă pe oameni să mai meargă să se distreze, trebuie să aveți multe dovezi înainte ca ceva să poată fi făcut cu adevărat. Ca să nu mai vorbim de suma enormă de finanțare care ar fi necesară pentru acest lucru.

Când s-au măsurat inelele și toata suprafata, acestea s-au potrivit cu dimensiunile scrise de Platon, până la structuri.
Platon a menționat in structuri existenta unor statui, iar oamenii de știință pot vedea cu sateliții lor locuri unde ar putea fi încă aceste statui care ar putea avea dimensiunile exacte.
Geologii spun că sunt foarte încrezători că acestea sunt structuri create de om.

La aproximativ 120 de mile distanță de Doñana, există o altă structură antică numită Cancho Roano, care este ridicata aproape exact ca Atlantida, dar la o scară mult mai mică. Unii oameni cred că acesta a fost ca un monument omagial construit de unii dintre supraviețuitorii Atlantidei, deoarece orașul pare să fie mai mult o replică a unui oraș, decât un oraș funcțional efectiv.
Se pare că egiptenii au avut contact direct cu atlantienii. La locul Cancho Roano, au fost găsite artefacte vechi egipteni. Se pare că oamenii care l-au creat pe Cancho Roano au folosit aceleași simboluri ca și egiptenii. În unele orașe egiptene, chiar se scrie pe ziduri despre Atlantida.

Atlantida era foarte cunoscută pentru metalele sale și era un oraș foarte bogat. Alte civilizații ar călători ani de zile în oraș doar pentru a obține unele dintre aceste metale. Există un metal specific despre care istoricii cred că era cunoscută Atlantida, numit Orichalcum. Acest Orichalcum a fost considerat foarte rar, al doilea după aur și a fost folosit pentru decorarea Templului lui Poseidons.

Anunt

Orașe de acest gen existau cu mii de ani în urmă și există atât de multe rapoarte vechi, dar pana acum nu a fost descoperit. Îmi place să am o minte deschisă si cred cu tarie ca Atlantida a existat!
Totusi ma intreb, oare chiar nu a fost descoperit pana acum? Eu cred ca da, interesul ocultei ar fi să nu fie găsit. Poate că ar trebui să rămână in continuare un mister…

sursa: mai multe facebook.com

Loc de comentat