Sfatul Prof. Ovidiu Bojor: ”Atât omul bolnav, cât și cel sănătos ar trebui să înceapă micul-dejun cu un pahar de suc natural de fructe sau legume”

Profesorul Ovidiu Bojor(doctor in farmacie si fitoterapeut) a dedicat un capitol întreg metodelor de preparare și conservare a fructelor și legumelor într-o carte care se numește „Sănătate prin semințe, legume și fructe”. Sucul este una din cele mai concentrate forme de consum a legumelor și fructelor proaspete.

Deficitul de vitamine și micronutrienți, una din cauzele principale ale bolilor occidentale, se poate corecta ușor prin consumul de sucuri proaspete.

Academicianul Ovidiu Bojor recomandă celor bolnavi și celor sănătoși deopotrivă să înceapă masa de dimineață cu un pahar de suc natural obținut din fructe sau legume.

Sucurile proaspete acționează ca niște „infuzii intravenoase” de vitamine, minerale și enzime vii, deoarece sunt absorbite foarte rapid de organism, întrucât nu mai au nevoie să fie procesate. De aceea și efectele lor asupra sănătății sunt atât de mari, profunde și directe.

Datorită bogăției de compuși funcționali, sucurile cresc capacitatea antioxidantă a organismului, reduc oxidarea colesterolului LDL și îmbunătățesc funcțiile cardiovasculare și neurocognitive.

Compușii activi din fructe și legume au proprietăți antiinflamatoare, anti-proliferative, anticancerigene și anti-microbiene.

Experimentul care demonstrează efectele vindecătoare ale sucurilor

Cunoscutul autor și expert în sucuri Jason Vale a realizat un experiment interesant pentru a revela efectele profilactice și curative ale consumului de sucuri pe 8 persoane diagnosticate cu 22 de boli cronice diferite. Aceștia au urmat o dietă de 28 de zile numai cu sucuri.

Documentarul se numește „Super Juice Me”. Rezultatele au arătat îmbunătățiri importante ale statusului sănătății. Participanții au simțit din plin efectul energizant al sucurilor și au pierdut în greutate. Cel mai important a fost însă reducerea semnificativă a simptomelor bolilor și a numărului de pastile utilizate.
Un participant s-a vindecat de diabet. O femeie a scăpat de durerile cronice pe care le avea de ani de zile. Și simptomele altor boli precum astm, colită și apnee de somn au fost îmbunătățite.

Dieta cu sucuri nu a fost însă foarte ușoară. Pe parcursul celor 28 de zile, participanții au avut reacții adverse specifice detoxifierii și pofte alimentareputernice, dar acestea au fost de scurtă durată.

Documentarul a relevat următoarele beneficii ale sucurilor asupra corpului:

– ajută la absorbția nutrienților din fructe și legume
– facilitează consumul unei cantități mai mari de fructe și legume
– stimulează sistemul imunitar
– revitalizează corpul
– cresc rapid nivelul energiei
– susțin sănătatea creierului și previn bolile cognitive
– sunt o sursă de “apă vie”, de calitate

Sursa: surplusdesanatate.info/prof-ovidiu-bojor-atat-omul-bolnav-cat-si-cel-sanatos-ar-trebui-sa-inceapa-micul-dejun-cu-un-pahar-de-suc-natural-de-fructe-sau-legume/

Loc de comentat