Încă un motiv pentru a renunța la obicei
Tutunul a fost cultivat pentru vânzare în Statele Unite pentru mai multe decenii. Datorită potențialului de profit ridicat, cultivatorii de tutun au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a avea o recoltă bună. Într-un final, cultivatorii au preluat nerăbdători ultimele și „cele mai bune” metode de creștere care au ținut dăunătorii și buruienile la distanță.
Aici au început problemele. Fertilizatori chimici, pesticide, erbicide, fungicide, etc. au fost pulverizate pe culturile de tutun pe parcursul cresterii. Asta pentru că planta de tutun pare să aibă o mulțime de insecte cărora le place să se hrănească dn fiecare parte a sa. Un număr extraordinar de insecte dăunătoare sunt atrase de diferite părți alea plantei de la perioada de creștere până la perioada de recoltă.
Desigur, multe dintre diferitele insecticide și erbicide care sunt aplicate regulat pe tutun conțin organisme modificate genetic. Prin urmare, fumătorii de țigară, trabuc și pipă își iau zilnic doza de organisme modificate genetic. Erbicidele ca Roundup sunt folosiți în special ca desicanți pentru a usca recolta înainte de a fi culeasă. Din acest motiv, erbicidele care conțin glifosat sunt pulverizate mai mult decât de obicei pentruu a maximiza acțiunea de uscare.
Prezența atâtor chimicale în tutun au transformat țigările în adevărate batoane canceroase
„Cercetătorii au găsit peste 4000 de chimicale și pesticide în țigări. Mai mult decât atât, noile studii arată că peste 90% din tipurile de tutun din Statele Unite sunt modificate genetic… agricultorii pulverizează de zece ori mai mult Roundup și alte chimicale pe plantele de tutun pentru a distruge gândacii și buruienile.”
Probabil cea mai necunoscută consecință a acestei situații proaste în curs de desfășurare îngrijorează din cauza daunelor cauzate de fumatul pasiv. Când o persoană nevinovată este forțată să fumeze pasiv, aceasta inhalează mai multe chimicale nocive fără acordul lor.
Există o problemă relativ necunoscută, dar destul de serioasă când vine vorba de fumul de țigară din mediul înconjurător care preocupă fiziologia fiecărei ființe umane. Când este inhalat pe nas, fumul de țigară trece peste o zonă alăturată nervului olfactiv. Din cauza faptului că bariera hematoencefalică, cea care înconjoară nervul olfactiv, are grosimea a doar cinci celule, este insuficientă față de o adevărată barieră constituită din opt celule.
În fiecare din cazurile de respirare a fumului toxic de țigară, un individ este vulnerabil în fața multor chimicale ce se duc direct către creier. Demența, în special boala Alzheimer, a fost deseori corelată cu o lungă viață de fumat. Metalele grele din fumul de țigară, odată ce intră în creier, deseori vor rămâne acolo pentru toată viața. Demența este obișnuită în cazul fumătorilor înrăiți, asta dacă nu se urmează un program de detoxifiere intens.
Toată lumea știe că țigările cauzează cancer și emfizem, dar puțini oameni știu de fapt conținutul tutunului
Aici este problema reală cu nevoia etichetelor cu ingrediente pe toate produsele din tutun. Când ingredientele vor fi afișate pe pachete, consumatorul va putea lua o decizie informată asupra achiziției a unui produs din tutun. Mai important, cei care locuiesc cu un fumător își pot da acordul sau nu cu privire la fumatul în locuință, dupa ce se informează. Cu siguranță, cu cât mai cuprinzătoare și precise sunt listele ingredientelor, cu atât mai mult victimele fumatului pasiv vor evita atacul fizic.
Dependența de nicotină este una din cele mai grele de depășit
Fiindcă nicotina este un drog care produce dependență, copleșește abilitatea individului de a a face alegerile corecte pentru sănătatea sa. Nicotina se găsește și în familia plantelor solanacee care sunt cunoscute pentru conținutul mare de alcaloizi.
„Nicotina este un alcaloid parasimpatomimetic care se găsește în familia plantelor solancee și este un drog stimulator”
Se pare că prima companie de tutun care confecționa țigări erau perect conștienți de dependența provocată de nicotină. Ei au adăugat și alte chimicale care au sporit gradul de dependență. Oamenii care fumează câte trei pachete de țigări pe zi nu au nici cea mai mică idee ce pun în gură. De fiecare dată când cineva își aprinde o țigară, nu doar riscă foarte mult, ci riscă și sănătatea familiei și a prietenilor cu cocktailuri periculoase de chimicale propagate în aer.
Sursa: traducere si adaptare viatasisanatate.com, foto riseearth.com/2015/06/90-of-all-tobacco-is-full-of-pesticides.html