Știați cum puteți să aveți o inima veșnic tânăra? Iată 7 remedii naturiste care îți țin inima tânără și puternică

Inima este numita Regele organelor, controleaza circulatia si distributia sangelui, de aceea, toate celelalte organe depind de ea. Gandurile si emotiile influenteaza functionarea tuturor organelor, prin intermediul pulsului si tensiunii arteriale.

Activitatile mentale isi au originea in functionarea inimii. Gandirea, memoria si somnul sunt legate de inima. Limba este conectata la meridianul inimii, de aceea tulburarile de vorbire si balbaiala sunt cauzate de o disfunctie in energia inimii.

Ad

Inima controleaza si transpiratia. Atunci cand suntem incordati mental, pe langa palpitatii si cresterea pulsului, apare si o transpiratie excesiva. Tenul este o reflectare directa a starii inimii.

La nivel fizic, inima este un sistem complex de muschi, pompe si valve. In consecinta, are nevoie de o varietate de substante nutritive pentru a-si mentine energia si capacitatea de functionare. Deficientele cronice de substante nutritive pot determina afectiuni ale inimii.

Ca urmare, este o utopie sa credem ca un singur medicament sau o singura procedura ar putea vindeca o afectiune a inimii. De-a lungul timpului, medicamentele au facut prea putin pentru ameliorararea bolilor de inima, iar cele pentru hipertensiune arteriala multiplica problemele.

Iata de ce:

De obicei, primul medicament prescris dilata vasele de sange, scade tensiunea arteriala, dar are ca efect secundar cresterea pulsului. Vine apoi un medicament care are ca efect incetinirea pulsului, dar acesta provoaca retentie de apa. Acesta obliga medicul sa prescrie un diuretic s.a.m.d. Ajungem la al patrulea grup de medicamente : beta-blocantele. Ce actiune au? Blocheaza efectele adrenalinei, reduc forta inimii, inhiba anumite functii ale rinchilor, modifica functiile nervilor care controleaza presiunea sangelui. Efecte secundare: greata, disfunctii sexuale, ameteli, lipsa poftei de mancare, oboseala, depresie.
Substante nutritive pentru inima:

Magneziu – mineralul inimii – regleaza natural cantitatea de calciu careia i se permite sa patrunda in artere si musculatura inimii, regleaza aritmia. Lipsa magneziului duce la spasme coronariene. Diureticele si alcoolul elimina magneziul din organism.

Surse naturale de magneziu: toate fructele si legumele, in special cele cu frunze verzi, carfofi, telina, avocado, banane, smochine, alge, nuci, migdale, seminte, in special cele de susan, lucerna, miere, mazare, produse din cereale integrale, germeni de grau.

Seleniu – este principalul distrugator al radicalilor liberi din inima. Surse naturale de seleniu: alge comestibile, usturoi, ciuperci, legume, cereale, seminte, broccoli, ceapa, arahide, majoritatea surselor de hrana naturala.

Vitamina E – ajuta muschiul cardiac sa foloseasca oxigenul. Organismul nu poate depozita vitaminele C si E, de aceea trebuie luate zilnic. Surse naturale de vitamina E: avocado, broccoli, germeni de grau, legume cu frunze verzi, mazare, nuci, orez brun, seminte crude si incoltitte, laptuci, spanac, sparanghel, uleiuri vegetale neprocesate si nerafinate.

Pericole pentru inima: grasimile, alimentele procesate, fumatul, consumul de alcool, sedentarismul, homocisteina, calciul.

Iata cateva remedii naturale:

1. Elixirul tineretii – reteta celebrei vindecatoare Djuna. Se pun la macerat intr-un bocan cu capac, 500 grame usturoi pisat si sucul de la 24 de lamai. Se lasa 24 zile, amestecandu-se periodic. Se pastreaza la frigider. Se consuma o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare, in cure indelungate sau permanente.

2. Tinctura din coaja de salcie (aspirina naturala). Se consuma 20-30 picaturi de trei ori pe zi, diluate in 100 ml apa, intre mese. Cura se tine timp de 30 zile sau la nevoie.

3. Tinctura de paducel. Paducelul este supranumit “ laptele batranilor” sau “dusmanul maladiilor inimii”. Se iau 20 picaturi de trei ori pe zi, diluate in 100 ml apa, intre mese, in cure de 30 de zile cu 30 zile pauza.

4. Suc de dovleac – 500 ml pe zi, in doua reprize. Este util in insuficienta cardiaca.

5. Hrean ras cu miere(cardiopatie ischemica). Se amesteca o lingura de miere cu o lingura de hrean ras. Se ia o lingurita in timpul zilei, timp de 30 zile. Cura se poate repata la fieacare doua luni.

6. Tinctura de leustean (hipertensiune). Se pun la macerat 20 grame frunse de leustean si 20 grame radacina, in 400 ml alcool pur sau tuica. Se lasa 10 zile si se strecoara. Se iau 25 picaturi de trei ori pe zi, diluate intr-un pahar cu apa.

7. Tinctura de talpa gastei, tinctura de paducel, tinctura de usturoi (hipertensiune)– cate 10 picatturi din fiecare, diluate in putina apa, cu 30 minute inaintea mesei, de trei ori pe zi. Se pot lua si separat, cate 30 picaturi din fiecare, alternativ. Cura dureaza trei, patru luni. Se repeta de doua ori pe an.

Sursa:Mihaela Iliescu articol relatat de secretele.com, foto secretele.com
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat