Știința confirmă. Efectele miraculoase ale rugăciunii, dezvăluite de un psihiatru

Rob Wheatley, un psihiatru din SUA, a studiat efectele rugăciunii asupra stării mentale a unei persoane, demonstrând beneficiile acesteia pentru sănătate, precum și pentru creșterea stimei de sine.

Ad

Oamenii de știință amintesc că rugăciunea nu are cerințe stricte, aceasta putând fi rostită cu voce tare sau în tăcere, fiecare așa cum simte și dorește. Cel mai important lucru este sinceritatea – cât de onestă este persoana în ceea ce privește dorințele, aspirațiile sale.

Rob Wheatley a realizat mai multe studii pe acest subiect.

În primul studiu, voluntarii și-au dăruit, zilnic, rugăciunile lui Dumnezeu. S-a observat ulterior la acești oameni o scădere semnificativă a stărilor depresive, creșterea stimei de sine și a satisfacției față de viață.

Într-un alt studiu, a fost efectuat un experiment similar, dar cu pacienți dintr-o instituție psihiatrică. Rezultatele studiului au fost aproape similare. Unii dintre voluntari au afirmat că rugăciunile i-au ajutat să scape de anumite tulburări mintale.

Wheatley le-a cerut colegilor și pacienților săi să se roage zilnic și apoi să împărtășească rezultatele. Drept urmare, toată lumea implicată a remarcat faptul că atitudinea lor față de viață a devenit considerabil mai bună, iar unele temeri și griji exagerate au dispărut complet.

Psihiatrul recomandă oamenilor să se roage cât mai des posibil, cu atât mai mult persoanelor singure sau izolate de societate.

Loc de comentat